Vés al contingut

REDACCIÓ

El Consell d’Administració d'AB-Biotics, que cotitza en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB), ha aprovat proposar a la seva Junta General d’Accionistes una ampliació de capital per posar en marxa un pla d’expansió internacional. L’objectiu de la companyia, amb cinc productes al mercat i diversos més en fase molt avançada, és reforçar la seva activitat comercial i comptar amb presència directa en països de gran potencial com són els Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, França, Turquia, Mèxic i Brasil.

El capital captat es destinaria principalment a l’expansió comercial de Neurofarmagen, una línia de productes per a la medicina personalitzada. A principis de 2010, AB-Biotics va llançar al mercat Neurofarmagen Psiquiatria, un test d’ADN que amb una anàlisi de saliva permet valorar la predisposició del pacient per respondre als fàrmacs més utilitzats en el tractament de malalties com la depressió, l’esquizofrènia, el trastorn bipolar i l'epilèpsia. A l'octubre de 2010, va presentar Neurofarmagen TDAH, un test genètic que permet conèixer la resposta del pacient als principals fàrmacs per al trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat i ajuda a valorar el risc de desenvolupar-lo en el futur (producte llicenciat a Laboratoris Rubió). I el passat gener, va sortir al mercat Neurofarmagen Epilèpsia, que permet predir com respondrà el pacient als fàrmacs més utilitzats en el tractament d’aquesta malaltia.

AB-Biotics va participar a la principal convenció biotec mundial, la BIO Washington celebrada a finals del juny passat, amb la delegació d'empreses catalanes liderada per Biocat, on aprofitar per presentar internacionalment aquests nous productes i, també, l’AB-LIFE, un ingredient funcional per reduir el colesterol, i l’AB-I3.1, un probiòtic per a la millora de la qualitat de vida dels pacients amb síndrome de colon irritable. 

L'empresa catalana va obtenir durant el 2010 uns ingressos de 3,6 milions d’euros, un 74% més que en l’exercici anterior, i té una plantilla de 51 treballadors.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.