Vés al contingut

REDACCIÓ

La patronal Pimec ha atorgat a la biotecnològica AB-Biotics el guardó d’empresa més competitiva del 2010, dins la categoria de petita empresa. El lliurament de la XXIV edició dels premis Pimes s’ha dut a terme, com és tradició, durant el sopar anual de la patronal, presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i celebrat al Palau de Congressos de Catalunya. 

En només set anys des de la seva fundació, AB-Biotics s’ha convertit en l’única biotecnològica catalana —la segona espanyola— que cotitza en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB). A més, acaba de protagonitzar la primera adquisició del MAB amb la compra de l’empresa madrilenya Quantum Experimental, una operació que permet a la companyia oferir un servei integral al mercat, des de la fase de descobriment i patent de nous productes fins al procés regulatori i de registre per a la comercialització final. Aquesta operació obrirà les portes per a l’entrada de la firma en mercats internacionals com Mèxic i Brasil.

El jurat —integrat per destacades personalitats del món polític, financer, econòmic i periodístic— ha valorat especialment el punt d’inflexió que va suposar l’any 2010 en l’evolució d'AB-Biotics, amb el llançament dels seus primers productes propis al mercat. A la fira BioSpain es va presentar l’ingredient funcional AB-LIFE, capaç de reduir en un 14% els nivells de colesterol, i va entrar en fase de comercialització AB-Fortis, una solució de ferro microencapsulada amb cinc health claims aprovats per l’European Food Safety Agency, inclòs el de millora del desenvolupament cognitiu i mental dels nens. AB-Biotics viatjarà el proper mes de juny amb la delegació de 42 empreses catalanes a la BIO Washington, coordinada per Biocat, on presentarà aquests productes.

També el 2010 va arribar al mercat la primera anàlisi genètica per a la medicina personalitzada: Neurofarmagen, que mitjançant una mostra de saliva permet predir la resposta del pacient als fàrmacs més utilitzats en el tractament de la depressió, l’esquizofrènia, el trastorn bipolar i l’epilèpsia.

65 candidatures als premis Pimec

En total, aquest any s’han presentat 65 candidatures als premis Pimes, procedents de 57 empreses. Aquests guardons tenen quatre modalitats: pime més competitiva, comerç més competitiu, premi Fundació Pimec als valors d’empresa i premi a la qualitat lingüística en el món empresarial. Aquest any s’ha incorporat una nova menció: el reconeixement a l’emprenedoria empresarial.

Fins a un 58% de les companyies que optaven a premi s’han presentat a la categoria de pime més competitiva; un 7% al comerç més competitiu; un 23% als valors d’empresa; i un 12% a la qualitat lingüística en el món empresarial. 

Els premis Pimes estan oberts a totes les petites i mitjanes empreses de Catalunya, de qualsevol àmbit, i els únics requisits per presentar-se són tenir menys de 250 treballadors i no facturar més de 50 milions d’euros.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.