Vés al contingut

La biotecnològica catalana AB-Biotics ha firmat un acord de comercialització per dos nous productes que es vendran a EEUU i el Japó. Al mercat estatunidenc, es llançarà el probiòtic oral AB-Dentalac. Al mercat nipó, Neurofarmagen, que és un test farmacogenètic de medicina personalitzada.

L'acord per comercialitzar AB-Dentalac s'ha establert amb Jarrow Formulas, una empresa americana especialitzada en solucions probiòtiques. El producte, pensat per a protegir i millorar la salut oral, s'ha desenvolupat a partir de dos soques clínicament provades de Lactobacillus plantarum i Lactobacillus brevis. AB-Biotics ha seleccionat aquestes soques perquè protegeixen l’esmalt dental i redueixen els bacteris causants del mal alè.

AB-Dentalac, que es comercialitza indirectament a Europa sota la marca ProlacSan, es vendrà a partir d’aquest setembre a EEUU en forma de comprimits bucodispersables que s’han d’administrar un cop al dia. La biotecnològica catalana valora molt positivament aquest acord perquè suposa l’entrada al mercat estatunidenc, una fita important per a l’empresa.

D'altra banda, el llançament de Neurofarmagen al mercat nipó serà possible gràcies a un acord de llicència que ha tancat AB-Biotics amb Riken Genesis, una empresa referent a Japó per la implementació de tractaments a mida i teràpies personalitzades. El producte, que ja es comercialitza en 15 mercats importants a nivell mundial –i a l'espera d'entrar a EEUU–, és un test farmacogenètic de medicina personalitzada per a pacients amb malalties neuro-psiquiàtriques, desenvolupat completament per la biotecnològica catalana. 

Riken Genesis considera que és el test en aquest camp més avançat a nivell mundial. Com a nova llicenciatària d'AB-Biotics, l'empresa nipona acabarà els tràmits regulatoris i s'encarregarà de la promoció i distribució del test. L'entrada definitiva al Japó està prevista per principis del 2016.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.