Vés al contingut

El suplement nutricional contra la tuberculosi desenvolupat per la biotecnològica Manremyc, que lidera el Dr. Pere-Joan Cardona, es vendrà a Europa gràcies a un acord de col·laboració amb la farmacèutica Reig Jofre.

El pacte estima que el producte, registrat amb la marca Nyaditum resae, podria estar disponible a Europa a finals de 2017. Durant aquest període de temps, Reig Jofre liderarà les fases de desenvolupament i comercialització, incorporarà el complement dietètic com anovel food en els registres de l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i executarà la seva producció a les instal·lacions de la farmacèutica.

Els bons resultats del suplement Nyaditum resae han fet possible aquest acord que vol donar resposta a la incidència de la tuberculosi a Europa, menor que en altres continents però que augmenta any rere any. Segons un comunicat, s’ha demostrat que el probiòtic genera una resposta immune davant del bacteri amb l’administració de comprimits durant dues setmanes, mentre que la OMS recomana un tractament de sis mesos per a persones portadores de la bactèria.

Per a Reig Jofre, aquest acord s’emmarca en una doble estratègia. D'una banda, respon a la voluntat d’apostar per la prevenció de malalties, que ja es va impulsar amb els complements nutricionals del laboratori Forté Pharma de Natraceutical després de la fusió. D’altra banda, l’empresa vol consolidar el seu compromís amb la innovació a través de col·laboracions, que en aquest cas s'ha establert amb una spin-off de la Unitat de Tuberculosi Experimental de l’Institut Germans Trias i Pujol.

En paraules del conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca, “és imprescindible que acompanyem els centres d’investigació i les start-ups biotecnològiques en el complex i costós recorregut que suposa la transferència tecnològica a la societat”. Abans que arribi a Europa, però, el suplement de Manremyc es començarà a comercialitzar a l’Índia i al Nepal el 2016 gràcies a un acord amb Tablets India.

 

Notícies relacionades:


 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.