Vés al contingut

El Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) compta des d’aquest mes de juliol amb una nova spinoff, Elem Biotech, que fa simulacions virtuals d’òrgans i teixits per a treatment Discovery.

El seu cofundador Mariano Vázquez va assistir l’octubre del 2017 al Health & Bio Team Dating, la trobada de partnering organitzada per BStartup de Banc Sabadell, Biocat i CataloniaBio & HealthTech que posa en contacte projectes científics amb mentors, emprenedors i professionals del business development. “En aquell moment encara estàvem desenvolupant la idea i teníem un primer prototip de pla de negoci, però buscava un mentor que aportés una visió business al meu perfil científic i també seed capital”, explica Vázquez. Durant el Health & Bio Team Dating es va reunir amb Genesis Biomed i va captar l’atenció del seu fundador, Josep Lluís Falcó, que s’ha incorporat a Elem Biotech projecte com a mentor i inversor.

“En un primer moment ens plantejàvem vendre el nostre servei a empreses de tecnologies mediques, però hem vist que també podem arribar a la clínica i les empreses farmacèutiques –destaca Vázquez-: per exemple, el nostre sistema permet simular com entren les molècules d’un inhalador al cos humà i calcular com l’assimila el cos”.

Genesis Biomed ha estat el primer inversor de la spinoff, amb 75.000 euros als quals se sumen ara altres 200.000 de petits inversors, entre d’ells alguns internacionals.

Des del BSC continuen desenvolupant el seu programa de simulació, que ha comptat amb una donació de 100.000 euros per part de Medtronic. Propers passos? “Comencem a visitar els primers potencials clients per oferir-los consultoria, però el nostre objectiu és acabar oferint software as a service: a principis de 2019 esperem tenir enllestit el prototip i tancar una ronda sèrie A abans de l’estiu vinent”, augura Vázquez. No estarà sol: a més de l’equip construït gràcies al Health & Bio Team Dating, l’empresa compta amb Christopher Morton, Guillaume Houzeaux i José María Cela com a cofundadors i preveu ampliar el seu equip tècnic al darrer trimestre de 2018.

Registre obert per a la propera edició

La propera edició del Health & Bio Team Dating tindrà lloc el 17 d’octubre a Barcelona, en el marc de Healthio, i el registre per participar-hi estarà obert del 25 de juliol al 7 d’octubre.

L’esdeveniment s’adreça a dos grans perfils. D’una banda, investigadors amb un projecte científic relacionat amb les ciències de la vida i de la salut (teràpies i diagnòstic, tecnologies mèdiques, digital health, agroalimentari, etc.); d’altra banda, professionals amb experiència empresarial interessats en fer créixer aquests projectes científics com a mentors, emprenedors o business developers. Els professionals que encaixin en un d’aquests perfils es poden registrar a la plataforma de Health & Bio Team Dating abans del 7 d’octubre.

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.