Vés al contingut

Al voltant de 90 empreses i entitats catalanes han participat enguany a Biospain 2016, el més gran esdeveniment de biotecnologia organitzat per una associació nacional de bioindústria a Europa i un dels més grans del món pel nombre de reunions one-to-one.

Més de 1.500 delegats de 28 països i 700 empreses i entitats han assistit a aquesta fira, que ha comptat amb una destacada presència internacional. Així, el 33% dels assistents han vingut d’Estats Units, Israel, Japó i Brasil.

La delegació catalana assistent ha estat formada per empreses farmacèutiques com Almirall, Esteve, Ferrer o Grífols; biotecnològiques com Aelix Therapeutics, Inkemia, Spherium Biomed, Oryzon Genomics o Minoryx Therapeutics; inversors com Caixa Capital Risc, Capital Cell o Ysios; centres de recerca com el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) o l’Institut de Recerca Vall d’Hebron-VHIR; i hospitals com l’Hospital Clínic o l’Hospital de Sant Joan de Déu, entre d’altres.

L’edició d’enguany de Biospain ha comptat també amb 220 expositors. La BioRegió de Catalunya ha disposat d’un pavelló propi, coordinat per Biocat, amb presència destacada d’Iproteos, Mind the Byte, Ability Pharma, Enantia i Specipig.

Model Massachussetts

Dins el programa de ponències que s’ha celebrat a Biospain 2016, el director general de Biocat, Albert Barberà, ha participat en la xerrada “Massachussetts and Spain Health ecosystems learning from each other”, juntament amb el Senior Marketing Coordinator de Masslifesciences Center d’Estats Units, Robert Ramos; el director general d’ASEBIO, Ion Arocena; i la responsable d’Iniciatives Estratègiques de SPRI-Agència Basca de Desenvolupament de Negocis, Amaia Martínez. Tots ells han estat moderats pel director executiu de Richi Foundation dels Estats Units, Ernest Lara.  

Així, els principals representants de les organitzacions responsables de la promoció de la salut a Massachussetts, Espanya, País Basc i Catalunya han constatat com l’ecosistema de Massachussetts és l’entorn més dinàmic en ciències de la vida i la salut al món. A més, han debatut sobre les millors pràctiques per treure el màxim profit dels recursos locals (talent, capital, tecnologia i xarxes). I han posat en comú les seves opinions sobre què fer per accelerar el seu creixement i enfortir el pont d’innovació entre Massachussetts i Espanya.

d·Health al Fòrum de Formació i Ocupació

Biocat també ha estat present al III Fòrum de Formació i Ocupació que acull Biospain. Els assistents han pogut conèixer el programa Design Health Barcelona (d·Health Barcelona), el primer màster en biodisseny que s’imparteix al nostre país i que fomenta la innovació en salut, l’esperit empresarial i el desenvolupament professional en l’àmbit biomèdic. Més de 300 persones han visitat aquest espai. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.