Vés al contingut

El doctor Albert Barberà ha estat nomenat nou director general de Recerca i Innovació en Salut en substitució del doctor Antoni Andreu. Barberà, fins ara director general de Biocat, és llicenciat en Química i Farmàcia i doctor en bioquímica i biologia molecular per la Universitat de Barcelona (UB) i ha tingut una trajectòria professional on ha combinat la recerca i la gestió del coneixement i innovació en l’entorn de recerca biomèdica i en salut.

Des del 2008 ha tingut diferents càrrecs relacionats amb la gestió de la ciència, primer com a gerent del CIBER de Diabetes y Enfermedades Metabólicas (CIBERDEM) del Instituto de Salud Carlos III i després com a Coordinador Científic de l’IDIBAPS i com a director de l‘Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI). Des del desembre de 2015 ha estat director general de Biocat.

“Per a mi ha estat un plaer poder liderar una institució de la vàlua de Biocat, agent estratègic i fonamental de l’ecosistema català de ciències de la vida i la salut. Després d’un any i mig ple de nous reptes, molta il·lusió i esforços, puc afirmar que ha estat un dels períodes més apassionants de la meva trajectòria professional. Poder contribuir activament a la construcció i el desenvolupament d’un sector estratègic del país és sens dubte un privilegi”, valora Barberà sobre la seva estada a l’entitat.

Ara Barberà afronta el nou càrrec com una oportunitat per liderar la recerca i innovació en ciències de la vida i la salut i “consolidar la posició internacional de Catalunya en aquest àmbit”, afirma. “També vull reforçar el rol clau que ha de jugar Biocat en facilitar la transferència i la valorització de la recerca i l’emprenedoria”, conclou.

 

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.