Vés al contingut

REDACCIÓ

Durant l'última reunió dels òrgans de govern de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (IET), el passat 16 de febrer, es va escollir per unanimitat Alexander von Gabain com a proper president de l'entitat. Alexander von Gabain agafarà el relleu de Martin Schuurmans, el primer president de la Junta de Govern de l'IET, quan acabi el seu mandat el 15 de setembre d'aquest any.

"M'honra haver estat elegit president pels meus companys de la Junta de Govern. Estic impacient per assumir aquest repte i seguir donant forma a les nostres tres primeres comunitats de coneixement i innovació (KICs)", ha declarat von Gabain. "Els propers quatre anys seran decisius per a l'IET, ja que presentarem i començarem a aplicar la nostra primera Agenda d'Innovació Estratègica (AIE)". A l'AIE es resumeixen les prioritats futures de l'IET i s'estableixen les bases per aconseguir un major suport de la Unió Europea perquè l'IET esdevingui un important motor del creixement intel·ligent i sostenible a Europa.

Alexander von Gobain és doctor en genètica per la Universitat de Heidelberg. Entre la dècada dels vuitanta i dels noranta va ser professor a la Universitat d'Umea i al Karolinska Institute a Estocolm, exercici que va compaginar amb l'assessoria d'empreses farmacèutiques i biotecnològiques. De 1992 a 1998, va ser president de Microbiologia de la Universitat de Viena i va impulsar la creació de l'associació públic-privada Biocenter Viena/IMP. El 1998, va cofundar Intercell AG, i no va deixar la companyia com a director general fins que aquesta va cotitzar a la Borsa de Viena el 2005. El seu interès per la recerca biomèdica queda palès en un elevat nombre de publicacions, llibres i patents. El 2008, va ser nomenat membre de la Junta de Govern de l'IET. Els seus èxits han estat reconeguts per prestigiosos premis, inclosos els de l'Acadèmia Reial Sueca de les Ciències de l'Enginyeria.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.