Vés al contingut

Redacció

El Centre de Regulació Genòmica (CRG) i la multinacional farmacèutica Sanofi —que té la seu espanyola a Barcelona— compartiran expertesa científica i coneixements els propers tres anys per explorar noves vies d’avaluació de la medicina translacional, des de la recerca bàsica fins a nous tractaments per als pacients.

L'acord de col·laboració l'han presentat aquest matí a la seu del CRG a Barcelona, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el director del CRG, Luis Serrano; el president i director general de Sanofi Iberia, Marc-Antoine Lucchini i el director d'R+D de Sanofi, Patrick  Tricoli.

Mas-Colell ha remarcat davant la comunitat científica i empresarial que “un acte com el d’avui demostra que anem per bon camí, ja que reforça la capacitat de Catalunya per sumar-se al dinamisme de l’economia de la resta del món”.

Luis Serrano: "Un centre com el CRG ha de garantir que la seva recerca tingui un impacte positiu sobre la salut humana i les economies nacionals"

Per la seva banda, el Dr. Luis Serrano ha destacat que “la recerca no pot romandre aliena a les necessitats de la societat. La biologia s’està apropant a la medicina i un centre com el CRG ha de garantir que la seva recerca té un impacte positiu sobre la salut humana i les economies nacionals. No podem fer això tot sols i necessitem aliar-nos amb socis estratègics amb aquest objectiu”.

Els primers quatre projectes de recerca que es posaran en marxa estan dirigits a descobrir enfocaments terapèutics innovadors per a malalties infeccioses, desenvolupar nous sistemes d’administració de fàrmacs utilitzant la biologia sintètica, desxifrar vies de transdiferenciació cel·lular rellevants per a malalties, i identificar dianes originals partint de mecanismes de transcripció genòmica sense explotar. Luis Serrano ha dit que aquesta recerca "ajudarà a entendre millor malalties com ara la tuberculosi i el càncer i poder desenvolupar noves solucions terapèutiques per al seu tractament".

“La col·laboració amb el CRG és una aproximació multidisciplinària entre el nostre departament d'R+D i un centre capdavanter a Europa, que accelerarà el ritme per traslladar la ciència primerenca més trencadora cap a solucions en salut per a pacients. També oferirà un valor afegit a la inversió pública en recerca bàsica”, han explicat els directius de Sanofi.

Sens dubte, una aliança que potencia el creixement econòmic del sector biomèdic a Catalunya.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.