Vés al contingut

Redacció

Almirall, present en més de 70 països i amb 13 filials, ha comprat el 5% de la biotecnològica catalana AB-Biotics cotitzada al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). Aquest capital es destinarà a finançar diversos estudis i programes de recerca de l'àrea de genètica d’AB-Biotics i a l'expansió internacional dels seus productes. Per exemple, a partir de 2013, es potenciarà la promoció i comercialització del test de farmacogenètica (Neurofarmagen), que a partir de l'ADN extret d'una mostra de saliva permet que el metge identifiqui la predisposició del pacient per respondre als principis actius més utilitzats en el tractament de la depressió, esquizofrènia, trastorn bipolar o epilèpsia.

L'operació es farà efectiva mitjançant la subscripció per part d’Almirall de 465.115 accions d’AB-Biotics, al valor de 2,15 euros per acció, en el marc de l'operació d'ampliació de capital social que AB-Biotics té actualment oberta al MAB.

L'entrada d’Almirall "és un exemple que cada cop és més necessària l'aliança entre biotecnològiques i farmacèutiques per fomentar la innovació en salut”, han destacat Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, cofundadors i consellers delegats d’AB-Biotics.

Més informació en el web d'AB-Biotics i Almirall.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.