Vés al contingut

L'empresa Anaxomics Biotech –que aquests dies està present al congrés de partenariat BIO-Europe Munich amb la delegació catalana que lidera Biocat–, ha presentat una xarxa global de col·laboració per estimular la descoberta de nous medicaments maximitzant el potencial terapèutic de compostos segurs que ja existeixen en el mercat.

Les biofarmacèutiques necessiten maximitzar el valor dels seus pipeline i una de les estratègies és identificar noves indicacions o nous usos per a medicaments existents. Molts compostos segurs, inicialment pensats per curar una malaltia principal, poden ser útils per tractar unes altres malalties. Aquesta metodologia basada en reperfilar un medicament es considera una de les fonts més interessants de compostos per a malalties que encara no tenen cap cura com l’Alzheimer i l’esclerosi múltiple.

La nova tecnologia desenvolupada per Anaxomics permet integrar tota la informació que es coneix sobre xarxes biològiques i mecanismes d'acció de medicaments en una gran xarxa interconnectada (com si es tractés d'una xarxa social).

"En la nostra iniciativa de xarxa col·laborativa oferim a empreses del sector biofarmacèutic de tot el món una anàlisi ràpida i sistemàtica de la seva potencialitat", explica el Dr. Jordi Naval, fundador i director general d'Anaxomics. "Ja hem ajudat moltes empreses a reperfilar medicaments per a l’Alzheimer, oncologia, hipertensió i diabetis mitjançant un procés dirigit, racional i optimitzat de setmanes, i no durant mesos o anys com temps enrere" confirma el Dr. Naval.

Anaxomics és una de les companyies més innovadores actives en el camp d'aplicacions de biologia de sistemes en el descobriment de nous medicaments. Treballa per a empreses biofarmacèutiques de tot el món, ajudant-los a descobrir i avaluar medicaments més segurs i més eficaços. Actualment té oficines a Barcelona, Laussane (França) i Boston (Estats Units), i compta amb un equip de 20 professionals especialitzats en aquest camp.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.