Vés al contingut

REDACCIÓ

El sector de les aplicacions mòbils per millorar la salut creixerà un 800% fins al 2013. Aquest nou mercat que s'ha creat en els darrers dos anys i mig ha crescut tant que ja concentra més de 6.000 apps. En paral·lel, el número de metges que utilitzen smartphones ha augmentat fins al 72%. Aquesta dada és significativa perquè es calcula que el 95% dels facultatius que disposen d’smartphone utilitzen aplicacions mèdiques.

Per aprofitar tot aquest potencial, i que Barcelona és la capital mundial del mòbil fins al 2018, l’Hospital Sant Joan de Déu acollirà el dia 19 de març de 2012 la conferència Apps ON Health i el certamen internacional AppCircus ON Health.

L'Apps ON Health és la primera conferència a Europa d'experts en aplicacions mòbils en el camp de la salut i el benestar on els assistents podran explorar les oportunitats de negoci d’aquest sector, que es calcula que generarà més de 45 bilions d’euros en els propers anys. El programa de xerrades l'encapçalen Chia Hwu, directora general de Qubop; Drew Turitz, director general de Sandbox Industries, i Lekshmy Parameswaran, sòcia fundadora de Fuelfor. També hi haurà taules rodones per debatre les necessitats dels hospitals i pacients, els deu passos per llançar una app mèdica i com monitoritzar una app.

El director de l'Àrea eHealth i Salut 2.0 de l'Hospital Sant Joan de Déu, Jorge Juan Fernández, en una entrevista per al diari ABC explica la utilitat de les apps sanitàries: "Tenen dues línies, les que poden millorar la relació del pacient amb el seu metge i les que fomenten l'autocura".

El concurs AppCircus, a Barcelona

L'AppCircus ON Health és l’únic concurs itinerant d’aplicacions que se celebra a les ciutats més importants del món, on es presenten les apps mòbils més creatives i innovadores. El certamen serveix d’aparador perquè els desenvolupadors puguin mostrar el seu talent a la indústria mòbil i a la comunitat de desenvolupadors. Des de la seva creació l’any 2009, ha recorregut gairebé un centenar de ciutats a quatre continents.

Els desenvolupadors que hi vulguin participar s’han de registrar en aquest web, on també hi ha els requisits del concurs. L’aplicació guanyadora tindrà l’oportunitat de participar en el certamen Doctors & You 2.0, en el marc de Conferència Internacional sobre Social Media i Web 2.0 els dies 23 i 24 de maig de 2012 a París. El guanyador també tindrà una nominació per participar a l’edició de 2013 dels Mobile Premier Awards, que se celebren anualment a Barcelona coincidint amb el Mobile World Congress.

Dia: 19 de març de 2012
Lloc: Hospital Sant Joan de Déu • Auditori • C/ Sant Rosa, 39 • Esplugues de Llobregat (Barcelona)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.