Vés al contingut

Avinent, l'empresa del Grup Viladell Purtí especialitzada en productes i serveis d’implantologia dental, està posant en marxa una estratègia per entrar a Anglaterra i Taiwan. Recentment ha tancat acords de distribució amb empreses del sector mèdic d'aquests dos països, i en el cas de Taiwan s'ha fet pensant que és la porta d’entrada al continent asiàtic, "amb la intenció de continuar creixent en aquest territori", segons fons de l'empresa. L’any 2009, Avinent va facturar 4,2 milions d’euros i la previsió és que a finals d'aquest any s'arribi als 6 milions d’euros.

Però més enllà de vendre el seu producte en aquests nous mercats, l'empresa té interès en desenvolupar un projecte més integral basat en l’intercanvi de coneixement i de formació amb l’objectiu de contribuir en el desenvolupament del sector mèdic i dental d'aquests territoris. En aquest sentit, fins ara ja s’han portat a terme activitats de formació de professionals, que han realitzat cursos pràctics amb la utilització d’implants, i s’ha començat a promoure l’intercanvi entre doctors catalans, anglesos i asiàtics.

Innovant des del 2005

Avinent va irrompre al mercat de la implantologia dental el 2005, amb un sistema d’implants dentals que tenen com a característica principal la seva superfície amb propietats biomimètiques. Aquest producte va ser fruit de la suma de coneixements d’odontologia, biotecnologia i enginyeria de materials i el treball d'investigadors de diverses universitats catalanes com la Politècnica de Catalunya (UPC), la de Barcelona (UB) o la Internacional de Catalunya (UIC). Avui l'empresa disposa d'una cartera de més de 1.500 referències en implants dentals i solucions protèsiques, i té més de 2.000 clients en un mercat cada cop més internacional.

Per fer front al creixement dels propers anys, Avinent ha ampliat les instal·lacions de Santpedor (Barcelona) amb uns 1.000 metres quadrats, dedicats sobretot a encabir les necessitats d'un nou sistema de personalització d’estructures dentals basat en la utilització del sistema CAD-CAM i fresat HSM i el material crom-cobalt. A la seu de Santpedor hi treballen unes 60 persones, majoritàriament de l'àmbit científic i sanitari.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.