Vés al contingut

REDACCIÓ

Les teràpies regeneratives, les noves eines de diagnòstic per la imatge, les noves bateries d’anàlisis i la seva aplicació pràctica en lesions d’adolescents i en pro d’un envelliment saludable, conjuntament amb la presentació de les aportacions terapèutiques de la guia mèdica del FC Barcelona, són alguns dels temes que es debatran en el tercer MuscleTech Network Workshop: Muscle Injuries and Repair: Current Trends in Research.

Aquestes són les terceres jornades de treball anuals de la MuscleTech Network, una xarxa de coneixement del múscul i el tendó, que es va constituir fa cinc anys i que es va presentar públicament en una reunió emmarcada en el programa del Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC), una iniciativa de Biocat impulsada per l'Obra Social de "la Caixa". Les jornades d’aquest any se celebren els dies 27 i 28 de setembre a les instal·lacions del FC Barcelona, i estan organitzades per la MuscleTech Network i el CIDC, amb la col·laboració de la Fundació FC Barcelona, el Leitat Centre Tecnològic, el Fòrum Egarsat del Múscul i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Les jornades s'han obert aquest matí amb l’acte inaugural a càrrec d'Eusebi Cima, president de Leitat; Jordi Monés, directiu de l’àrea mèdica del FC Barcelona; Montserrat Vendrell, directora general de Biocat; Juan Antonio Gutiérrez, responsable de medicina de l'esport de la Secretaria General d'Esports, i Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Recerca, educació i pràctica mèdica en l’esport

Una seixantena d’investigadors i professionals de diferents àmbits mèdics i científics d’Europa i els Estats Units buscaran, durant dos dies, noves vies per potenciar la cooperació entre grups de recerca hospitalaris i universitaris internacionals. Aquesta trobada de la Muscletech Network i el CIDC és una oportunitat per enfocar nous reptes i necessitats en aquest àmbit, per facilitar la transferència de tecnologia i aplicacions, per unir esforços i crear nous consorcis de recerca per al diagnòstic, tractament i prevenció de les lesions del tendó del múscul tant de cara els esportistes com per a la societat en general.

Les temàtiques dels debats van des de l'avaluació de les proves de resistència com a elements de predicció de lesions, passant per les lesions en l'etapa adolescent o l'actualització en teràpies regeneratives en el múscul i el tendó, entre d'altres.

Cal destacar la participació del Dr. Johnny Huard, catedràtic de la Universitat de Pittsburgh i el Dr. Tom Best, professor associat de la Universitat de Wisconsin-Madison i president del Col·legi de Metges de l’Esport dels Estats Units.

Presentació de la guia mèdica del FC Barcelona

El FC Barcelona és un dels clubs pioners en la recerca mèdica i l'aplicació de protocols validats científicament per a la prevenció i el tractament de les lesions dels seus atletes. La presentació de la FC Barcelona Clinical Practice Guide of tendon injuries permetrà a tots els professionals que treballen amb esportistes actuar de la mateixa manera que ho fa el FC Barcelona enfront de les lesions musculars incloent pautes d’actuació sobre com diagnosticar, tractar i prevenir les lesions.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.