Vés al contingut

El 13 i 14 d’octubre, CosmoCaixa acull experts nacionals i internacionals en epigenètica i càncer convocats per B·Debate, una iniciativa de Biocat i l'Obra Social "la Caixa", per debatre sobre els mecanismes de regulació genètica i epigenètica del càncer durant la quarta edició de la Barcelona Conference on Epigenetics and Cancer (BCEC), que en edicions anteriors ha reunit més de 200 experts, investigadors i professionals en oncologia.

L’edició d’enguany està liderada per Eduard Batlle, Salvador Aznar-Benitah i Raúl Méndez de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), amb la col·laboració de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (CSIC), l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC), el Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer (PEBC; IDIBELL) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG).

Hi participaran científics internacionals de primer nivell, entre els quals hi ha John Dick, investigador de la Universitat de Toronto (Canadà) que va descobrir les cèl·lules mare cancerígenes (fins aleshores tothom es pensava que les cèl·lules d’un tumor eren homogènies).

Les jornades també comptaran amb la presència de Rick Young, investigador de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (EUA) i pioner en l’arquitectura tridimensional dels gens i cromosomes. El seu nom sempre sona a les travesses del Premi Nobel de Medicina. 

 

Temes a debat

El tractament dels pacients de càncer és cada vegada més personalitzat, però encara representa un repte entendre el comportament de les cèl·lules tumorals durant alguns processos fonamentals com la metàstasi o la resistència a les teràpies.

En els últims anys, els investigadors s’han interessat en com l’estil de vida pot influenciar en l’aparició d’una patologia oncològica, per exemple l’alimentació, el tabaquisme o el sedentarisme. Aquest nou nivell de regulació cel·lular es coneix com a epigenètica i ha ampliat l’estudi del càncer i els tractaments que se’n deriven.

En aquest marc, experts nacionals i internacionals debatran sobre els últims avenços en oncologia, passant per la regulació epigenètica, factors de transcripció de l’ARN, la biologia de les cèl·lules mare o el microambient de l’interior dels tumors. 

 

 

Data: 13 i 14 d'octubre

Lloc: CosmoCaixa Barcelona

Més informació al web de B·Debate

El debat es pot seguir a Twitter a través de les etiquetes #BCEC2016 i #BDebate i al compte @BDebate.

 

Et pot interessar:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.