Vés al contingut

Biocat i Medicen Paris Region, clúster que promou teràpies innovadores i tecnologies avançades a la sanitat, han començat a col·laborar per impulsar les relacions econòmiques existents entre la Regió de Paris Ile-de-France i la BioRegió de Catalunya. Així, les dues entitats volen potenciar les oportunitats que es generen en avenços tècnics i científics, així com millorar la recerca tecnològica i industrial i la cooperació.

Amb aquesta col·laboració s’uneixen esforços per promoure i facilitar les activitats conjuntes en R+D i, en concret, en projectes de R+D industrial, entre start-up, Pimes, grans empreses i entitats de Paris Ile-de-France i Catalunya. A més, servirà per identificar i aprovar programes nacionals i internacionals per donar suport als projectes conjunts en R+D industrial i proporcionar accés a règims de finançament.

La vicepresidenta del Consell Regional d’Ile-de-France, encarregada dels afers europeus, Stéphanie Von Euw, ha destacat que l’Ile-de-France concentra el 25% dels centres de recerca francesos, “però necessitem més múscul i suport de partners internacionals com ara Biocat per tal d’accedir a projectes europeus”.

Per la seva part, el director general de Biocat, Albert Barberà ha assenyalat que “la nostra voluntat és plasmar aquest acord en un pla d’accions concretes que, entre d’altres objectius, ajudin a evidenciar davant de la Unió Europea la importància dels clústers que treballem en matèria de recerca i emprenedoria”. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.