Vés al contingut

El Parc Científic de Barcelona, juntament amb Biocat i entitats ubicades al PCB han fet un comunicat condemnat la intervenció de l’exercit rus contra la població ucraïnesa. Robert Fabregat, director general de Biocat ha participat aquest matí en un acte al Parc on s’han concentrat totes les entitats adherides.  

El comunicat argumenta que les entitats signants:  

 • Condemnen una intervenció militar injustificada de l’exèrcit rus contra la població civil ucraïnesa, que va començar el passat dijous 24 de febrer i que ha provocat ja centenars de víctimes civils i militars.
   
 • Se sumen a les múltiples expressions de la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea i l’Organització de les Nacions Unides, exigint la fi de la violència en el territori ucraïnès, la desescalada del conflicte i la recuperació de la via diplomàtica i el diàleg.
   
 • Com a comunitat acadèmica, de recerca i innovació, criden l’atenció cap a l’enorme pèrdua de vides i l’impacte social, ambiental i econòmic d’aquest devastador atac i l’afectació sobre la comunitat acadèmica i innovadora d’Ucraïna i Rússia en particular, i de tota Europa en general.
   
 • Se solidaritzem amb el poble d’Ucraïna, atès que no hi ha justificació possible per a l’ús d’una agressió militar com a instrument per dirimir disputes territorials, fet contrari al dret internacional i als drets humans.
   

Robert Fabregat ha fet una crida “a favor del diàleg, el respecte i la paraula per resoldre aquesta situació que recau directament sobre els ciutadans”. A més d’alertar sobre la repercussió del conflicte en la comunitat acadèmica i innovadora d’Ucraïna i Rússia, en particular i de tota Europa, en general.

Altres mostres de solidaritat de diferents entitats de la BioRegió amb el poble ucraïnès fora del Parc Científic de Barcelona han estat liderades per l’Hospital Sant Joan de Déu, l’IDIBELL, Grifols, startups com Impress o DocPlanner, el Col·legi de Metges de Barcelona, entre d’altres. ACCIÓ també ha posat en marxa un paquet de mesures per mitigar els efectes de la guerra.

A més, en l’àmbit internacional, cal destacar que sis centres d’investigació i recerca de la BioRegió participen a #ScienceForUkraine, una iniciativa per ajudar la comunitat investigadora ucraïnesa a continuar amb els seus treballs fora del país. El projecte compta ja amb ofertes de més de 500 centres de recerca d'Europa, el Regne Unit, els Estats Units, el Canadà, Xile, el Brasil, el Japó i Israel.

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.