Vés al contingut

Avui dia la visibilitat exterior d'un país es mesura fonamentalment per la internacionalització de la seva economia. Si hi ha tres casos que reflecteixen la Catalunya actual, emprenedora i avantguardista són la gestió urbana basada en la nova economia i els serveis de darrera generació, la biotecnologia com a nou sector punter de l'economia i les xarxes de transport i de telecomunicacions per a la promoció econòmica exterior.

Aquests models duts a terme a Catalunya ja es poden comparar amb experiències d'èxit desplegades en altres països com Estats Units i Alemanya. Per donar-los a conèixer, el Patronat Catalunya Món -entitat dedicada a promoure la internacionalització de la societat catalana i la imatge de Catalunya al món- ha organitzat la primera conferència anual sobre la internacionalització de Catalunya, el dia 12 de novembre, al pavelló del Palau de Pedralbes de Barcelona.

Els models de gestió urbana que es presentaran corresponen a les ciutats de Barcelona i Chicago, amb la intervenció del gerent de promoció econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Mateu Hernández, i la directora de Desenvolupament Empresarial del World Business Chicago, Lori Bush, respectivament.

Per explicar la importància que està adquirint la nova indústria biotecnològica s'exposaran els models de Biocat a Catalunya, amb la intervenció del president de la Comissió Executiva, Manel Balcells, i del Massachusetts Life Sciences Center -agència semipública que promou les ciències de la vida en aquesta comunitat als Estats Units-, a càrrec de la presidenta i consellera delegada, Susan R. Windham-Bannister.

Pel que fa a les infraestructures, s'exposaran el model del Port de Barcelona, a càrrec del president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Jordi Valls, i del Port d'Hamburg -el major hub de transport d'Alemanya-, que comptarà amb la intervenció del director d'Afers Internacionals de l'Autoritat Portuària d'Hamburg, Manfred Reuter.

L'acte inaugural de la conferència anirà a càrrec de la secretària general del Patronat Catalunya Món i viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació del Govern de la Generalitat de Catalunya, Roser Clavell, i comptarà amb la participació del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el director executiu d'ACC1Ó, Jordi Serret.

Josep-Lluís Carod-Rovira, president del Patronat Catalunya Món i vicepresident del govern català, impartirà la conferència de cloenda Balanç i perspectives de la política exterior del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Dia: 12 de novembre de 2009
Hora:
15.45 h
Lloc:
pavelló del Palau de Pedralbes • Av. Diagonal, 686 • Barcelona

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.