Vés al contingut

REDACCIÓ

Biocat i el Programa de Teràpia Cel·lular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (TCUB) organitzen la jornada tècnica Reptes i riscos de la recerca en teràpies avançades, el dia 20 de gener de 2012 a Barcelona, per tal d’analitzar l’estat actual i les perspectives de futur d'aquest camp biomèdic. Les teràpies avançades formen part de l’anomenada medicina regenerativa, un camp emergent que ofereix noves oportunitats per tractar algunes malalties degudes a la pèrdua de la funció cel·lular. Són metodologies molt noves, que en la majoria dels casos es troben en una fase experimental.

El Centre Esther Koplowitz (CEK) de Recerca Biomèdica —al costat de l'Hospital Clínic— acollirà més de 100 científics, professionals i empreses del sector amb l'objectiu d'aprofundir en tres aspectes diferents: la recerca en si mateixa, l’ús i modalitats d’aquestes teràpies en els centres hospitalaris, i els aspectes regulatoris associats a la recerca clínica i el seu ús com a  teràpia.

Les teràpies avançades és un camp emergent que ofereix noves oportunitats per al tractament de malalties causades per la pèrdua de la funció cel·lular.

La jornada serà inaugurada per la Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat; la Dra. Marta Aymerich, responsable de Recerca i Innovació Sanitàries de la Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris del Departament de Salut; el Dr. Jordi Alberch, vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona, i el Dr. Francesc Cardellach, degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Com a ponents hi participaran el Dr. Josep Maria Canals, coordinador del TCUB; el Dr. Agustín Zapata, catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat Complutense de Madrid; la Dra. Anna Serrano, científica contractada de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona-CSIC; el Dr. Dirk Büscher, director general de Gri-Cel (del Grup Grifols); el Dr. Felipe Prosper, director del Servei d’Hematologia i de l’Àrea de Teràpia Cel·lular de la Clínica Universitària de Navarra; el Dr. Joan García, director de XCelia Divisió de Teràpies Avançades del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya; la Dra. Maria Pascual, VP Regulatory Affairs de l'empresa TiGenix, i la Dra. Begoña Aran, coordinadora de Teixits i Cèl·lules de l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT).

Les diferents ponències tractaran temes com l’estat actual i futur de la recerca en les teràpies avançades i el  seu desenvolupament i integració en el sistema sanitari; els elements claus en el desenvolupament de medicaments de teràpies avançades i els interrogants plantejats per la legislació en aquest àmbit, entre altres.

Aquesta sessió forma part de les trobades sectorials que Biocat organitza periòdicament al voltant d’un tema científic o tecnològic emergent i d’interès per a la comunitat, i on els professionals poden descobrir noves aproximacions i dialogar a partir de les seves diferents experiències i punts de vista.

El Programa de Teràpia Cel·lular de la Universitat de Barcelona acull equips de recerca biomèdica traslacional amb cèl·lules mare i medicina regenerativa de la Facultat de Medicina. Aquests equips treballen en diferents àrees mèdiques com la  neurologia i l’aparell locomotor; la diabetis i el metabolisme; la cardiologia; l’hemato-oncologia; l’oftalmologia i la pneumologia. En el TCUB participen els centres de recerca de referència internacional IDIBAPS i IDIBELL, així com l'Hospital Clínic de Barcelona.

Programa

Dia: 20 de gener de 2012
Hora: de 9:15 h a 14:00 h
Lloc: Centre Esther Koplowitz (CEK) de Recerca Biomèdica • Auditori Esteve • C/ Rosselló, 149-153 • Barcelona (mapa)

Inscripcions tancades.
Consultes: innovacio@biocat.cat

Organitzen:
  
Amb el suport de:
          
Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.