Vés al contingut

Jacquie Berthe, president d’Eurobiomed, el clúster de ciències de la vida de Montpeller, i Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat, van signar ahir un acord per impulsar la col·laboració en l’àmbit de les ciències de la vida.

Eurobiomed és el pol de competitivitat de salut de Llenguadoc-Rosselló i la regió Provença–Alps-Costa Blava, amb les ciutats de Montpeller, Niça i Marsella com a centres econòmics d’un clúster que reuneix més de 400 empreses, 8 universitats, 400 grups de recerca i més de 10.000 llocs de treball directes relacionats amb el sector de les ciències de la vida. El pol ha rebut la qualificació màxima del Govern francès en l’auditoria l’any 2009 va avaluar els pols de competitivitats francesos, essent per tant un partner de primera línia a França. Les fortaleses d’aquest clúster se centren especialment en tecnologies mèdiques, diagnòstic i malalties infeccioses.

Segons van expressar els presidents dels clústers signants, l’acord formalitzat enforteix les relacions bilaterals en el marc d’aquesta xarxa de col·laboració. Les accions a dur a terme previstes inclouen l’organització de trobades de partenariat per a les empreses dels dos territoris, la promoció de la participació conjunta en projectes europeus i l’accés facilitat a països i mercats internacionals amb els que els clústers signants tenen acords de col·laboració, entre d’altres accions. 

Biocat i Eurobiomed són membres fundadors de la xarxa euroregional en ciències de la vida Bioclúster del Sud d’Europa, formada també pels clústers de l’entorn de Tolosa i pel de les Illes Balears.

L’acord, que tindrà inicialment una durada d’un any, s’emmarca en l’estratègia de Biocat de promoció de la cooperació internacional i de consolidació del clúster mitjançant el suport a la transferència de tecnologia.

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.