Vés al contingut

Wes Blakeslee, director executiu del Johns Hopkins Technology Transfer Center (Baltimore, Maryland, EUA), i Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat, han signat avui un acord per impulsar la col·laboració mútua en recerca, transferència tecnològica i emprenedoria empresarial en l’àmbit de les ciències de la vida.

La Universitat Johns Hopkins (JHU), la primera dels Estats Units en ciències segons la National Science Foundation d’aquest país, i que compta amb una trentena de premis Nobel entre els seus col·laboradors, és alhora un referent en transferència tecnològica que treballa, des de 1960 i a través del seu centre de transferència de tecnologia, per impulsar la protecció i la comercialització de la tecnologia desenvolupada pels seus investigadors i per promoure els contactes amb altres emprenedors i companyies internacionals de cara a afegir valor als resultats de la seva recerca.

Biocat va iniciar els contactes de cooperació amb la JHU la primavera de 2009, quan va acompanyar una delegació d’entitats i empreses catalanes i de l’Estat espanyol en una missió a Maryland per donar a conèixer al mercat americà el potencial i les oportunitats que els ofereix el sector biotecnològic català.

La col·laboració de més d’un any amb els responsables de transferència de tecnologia d’aquesta universitat ha propiciat la signatura d’un acord de cooperació dirigit a promoure en els respectius entorns els actius i capacitats de les comunitats innovadores de la BioRegió de Catalunya i l’entorn de la JHU. Les activitats que han de facilitar aquesta cooperació inclouen  col·laboracions de recerca, iniciatives de comercialització de tecnologia, ajuts a investigadors, suport al desenvolupament de negoci i ajuts per a ubicació en espais innovadors.

L’acord, que tindrà inicialment una durada de dos anys, s’emmarca en l’estratègia de Biocat de promoció de la cooperació internacional i de consolidació del clúster mitjançant el suport a la transferència de tecnologia.

Notícia relacionada (15/5/2009)

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.