Vés al contingut

Biocat, a través de la seva Àrea d'Innovació, ha impulsat un projecte d’avaluació tecnològica VALUEMED per tal de potenciar les oportunitats científico-tecnològiques de l’àmbit biomèdic de Catalunya i promoure l’èxit de la seva transferència al mercat.

En la primera fase del projecte, que comptarà amb la col·laboració d'ARVOR Consulting, es durà a terme l’avaluació inicial del gruix de coneixement existent en aquest àmbit. Concretament, es recopilarà informació de l'activitat generada pels grups de recerca que hi participin, a través d'una revisió de la cartera de projectes i d'entrevistes als investigadors. Aquesta informació serà avaluada per experts en transferència i valorització i servirà per definir quin és el coneixement i la tecnologia desenvolupada, estudiar l’orientació al mercat i determinar quin és el full de ruta fins a la fase prèvia de comercialització.

El projecte VALUEMED es desenvoluparà en les següents fases:

  • Selecció dels grups de recerca dels que s’avaluarà l’estoc de coneixement.
  • Classificació dels projectes i de la tecnologia de cada grup de recerca.
  • Determinació dels mercats objectius i de les barreres d’entrada.
  • Avaluació de l’estoc de coneixement en funció dels mercats objectius, els riscos associats i el seu time to market.
  • Creació d’informes de viabilitat per al coneixement amb més probabilitat de ser transferit.

Al finalitzar-lo, es lliurarà la següent documentació a cada una de les entitats de recerca participants:

  • Una memòria on es recollirà la situació de les tecnologies i/o productes desenvolupats pels grups de recerca en funció dels seus mercats objectius.
  • Matrius de posicionament de les tecnologies i/o productes desenvolupats en funció dels seus mercats objectius, riscos associats i time to market.
  • Informes d’anàlisi de viabilitat per a la tecnologies i/o productes més susceptibles d’arribar al mercat.

El projecte VALUEMED s’emmarca en el compromís de Biocat per a la valorització i comercialització de la recerca en ciències de la vida com a organització promotora del clúster de biotecnologia, biomedicina i tecnologies mèdiques de Catalunya.

Les institucions i grups de recerca interessats a participar en aquest projecte cal que enviïn el formulari de sol·licitud, abans del 5 de febrer de 2010, al correu electrònic larnal@biocat.cat.

Per a més informació:
Laia Arnal • larnal@biocat.cat • Tel. +34 93 310 33 30

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.