Vés al contingut

REDACCIÓ

Biocat participa com a convidada, del 17 al 19 d'octubre a Boston (Estats Units), a la quarta trobada de treball de NIMAC, una xarxa internacional constituïda per entitats i organismes oficials de Massachusetts, Irlanda del Nord i Finlàndia per promoure la col·laboració clínica, empresarial i de recerca. Aquesta trobada de treball pretén enfortir el pont de la salut i ciències de la vida entre els Estats Units i Europa, facilitant les connexions entre empreses, investigadors i governs.

La NIMAC, creada el 2009, centra les seves activitats en tres àrees prioritàries: la diabetis, l’enginyeria de teixits (tissue engineering) i les tecnologies mèdiques (medical devices). És una aliança estratègica en la qual participen, entre d’altres, la Universitat de Massachusetts Dartmouth; la Universitat de Tampere i el Tampere Institute of Medical Sciences and Technology, de Finlàndia; la Universitat d'Ulster i la Universitat de Queens de Belfast, d’Irlanda del Nord; la Comissió Europea i l'European Mobile Health Alliance.

El dia 18 d’octubre, el grup de treball format per representants empresarials, centres de recerca, universitats, entitats i les administracions públiques de Massachusetts, Irlanda del Nord, Finlàndia i Catalunya, duran a terme diferents trobades en els tres àmbits de treball de la xarxa: la diabetis, l’enginyeria de teixits i les tecnologies mèdiques. 

Les sessions de dimecres se centraran en dues taules rodones en les quals es debatrà sobre les millors vies per promoure la interacció entre la recerca i el desenvolupament econòmic. La primera taula reunirà, sota el títol Salut connectada: persones més sanes, una economia més forta, el Dr. Joseph Kvedar, director de Partners Center for Connected Health, de Boston; el Dr. Eero Punkka, director del VTT Centre of Knowledge Intensive Services, de Finlàndia;  Eddie Ritson, director del European Centre for Connected Health i Joan Cornet, president executiu de la fundació catalana TICSalut.

A la taula La col·laboració internacional és clau per al progrés i el desenvolupament econòmic s’exposaran les diferents vies de treball on conflueixen estratègies polítiques i econòmiques de la recerca i el desenvolupament empresarial en els tres àmbits de treball de la jornada, i es dividirà en dos panells de discussió. El primer comptarà amb representants polítics com Therese Murray, president el Senat de Massachusetts;  Edwin Poots, ministre de Salut, Serveis Socials i Seguretat Pública d’Irlanda del Nord; Anne Vasara, cap adjunta de l’Ambaixada de Finlàndia i Senén Florensa, secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya. El segon comptarà amb representants d’institucions de totes els països presents a la trobada: Andrew Curtis, director executiu de BioTherapeutics Business Innovation Pfizer de Massachusetts; Samir Bhattacharyya, director de mercats de DePuy Mitek de Johnson & Johnson Company, Massachusetts; Maritta Perälä-Heape, directora del Centre for Health and Technology, de Finlàndia; Marta Príncep, directora d’Innovació de Biocat, i James McLaughlin, director del Nanotechnology & Advanced Materials Research Institute, d’Irlanda del Nord.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.