Vés al contingut

Una trentena de projectes de teràpies en early stage han participat a la 1a edició de Here Comes Your Lead, la nova iniciativa de Biocat que posa en contacte projectes de drug discovery amb partners per establir models de col·laboració en recerca i accelerar així el camí d’aquestes teràpies cap a la fase preclínica.

La trobada, celebrada el 26 d’abril, ha comptat amb el suport del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i ha tingut lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Durant la trobada, set partners han presentat els seus serveis i models de partenariat: EvotecLifeArcFuturRX, Centre de Regulació Genòmica (CRG), Inkemia IUCT, M.Miralpeix Pharma Consulting i Eva Méndez Drug Discovery. Després, partners i investigadors han participat en més de 80 reunions individuals.

El CRG, col·laborador de la iniciativa, ha presentat els seus serveis de desenvolupament però també hi han tingut presència els seus investigadors. “Estem treballant en un projecte de càncer de pulmó i hem dissenyat diferents lead compounds. El que busquem en aquest esdeveniment és trobar empreses amb les quals puguem fer partnership i ens ajudin a seguir desenvolupant el projecte per validar aquests compostos”, subratlla Jordi Hernández, emprenedor resident al CRG.

Entre els centres de recerca que hi han presentat el seu projecte també es troba el grup de Senyalització Cel·lular de l’IRB Barcelona. “Treballem en la regulació del cicle cel·lular en resposta a estrès i hem trobat un possible candidat per arribar a una aplicació sobre el càncer –explica Eulàlia de Nadal, catedràtica de la UPF i líder afiliada del grup de l’IRB-. Hem participat a aquesta trobada de Biocat per trobar un possible partner que ens ajudi a passar el nostre hit fins a un lead.”

Tres projectes del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) en cardiologia, oncologia i metabolisme han buscat a la trobada oportunitats per accelerar els seus projectes de drug discovery. “Tots tres projectes estan en fases inicials, en diferents moments, així que els partners que busquem són de diferents tipus. Creiem que aquest esdeveniment de Biocat és un bon lloc per buscar això: nous partners per seguir desenvolupant el projecte i tirar-los endavant”, destaca Martí Archs, project manager d’Innovació i Transferència de Tecnologia al VHIR.

Inkemia IUCT ha estat un dels partners presents a la jornada. Marta Pascual-Gilabert, Directora de Drug Discovery a Inkemia IUCT, s’ha mostrat molt satisfeta del resultat de la trobada: “Ha estat molt enriquidor ja que ens hi hem pogut posar en contacte diferents grups que participem en el projecte de descobriment de fàrmacs, que estem propers geogràficament i que potser no tenim el coneixement mutu de les capacitats i de les possibilitats de col·laboració de cadascun”.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.