Vés al contingut

Biocat ha obert la convocatòria per participar a la 3a edició de CRAASH Barcelona, ​​el programa d’acceleració que ajuda investigadors catalans i d’altres països europeus a llançar al mercat innovacions en l’àmbit healthtech. La convocatòria per participar-hi està oberta fins el 16 de març a www.craashbarcelona.org. El programa està impulsat per Biocat amb l’acceleradora CIMIT (Boston) i EIT Health, el major consorci de salut europeu.

CRAASH Barcelona s’adreça a projectes de tecnologia emergent i puntera  en l’àmbit de dispositius mèdics, diagnòstic, e-health i digital health, sorgits de centres de recerca, instituts de recerca i universitats de la BioRegió de Catalunya, així com d’altres ecosistemes europeus. El programa s’adreça a projectes de recerca amb un TRL 3-4 (prova de concepte / prova de viabilitat). Les empreses ja constituides també poden presentar la seva candidatura si es troben en fase de cerca d’una aplicació en salut per la seva tecnologia i/o cercar/validar el seu model de negoci. El programa, de 12 setmanes de durada, és gratuït i equity free i proporciona una borsa de fins a 10.000 euros per als viatges dels equips participants.

Durant el programa, els projectes seleccionats estaran guiats per mentors experts d’arreu d’Europa i del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món, que ha accelerat més de 600 projectes en 20 anys. Els projectes validaran les seves tecnologies i com encaixen en el mercat d’alguns dels ecosistemes sanitaris més importants d’Estats Units (Boston) i Europa (Barcelona i altres ciutats europees).

CRAASH Barcelona compta amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut, NIU Galway i Medicen (Paris), i BCN Tech City i Movistar Centre com a event partners.

 

L’experiència dels participants

Aquesta és la 3a edició de CRAASH Barcelona, pel qual han passat fins ara 18 projectes. Un d’ells és ABLE Human Motion, un exoesquelet robòtic lleuger que ajuda a caminar a pacients amb lesió medul·lar per afavorir la seva rehabilitació. “CRAASH Barcelona ens va ajudar a madurar el projecte en molt poc tempsdestaca Alfons Carnicero, cofundador d’ABLE-. Vam fer més de 100 entrevistes amb tots els grups d'interès implicats en el producte, des de pacients fins a metges, la qual cosa ens ha ajudat a millorar  l'exoesquelet i crear una proposta de valor convincent per a cadascun, a més de rebre assessorament d’experts que ens han ajudat en àmbits com la regulació, els models de negoci o les finances. Gràcies a això hem evolucionat el projecte i en acabar el programa vam tancar una ronda de finançament, hem evolucionat la tecnologia del nostre exosquelet per a la paraplegia: ja ha estat provat en 10 pacients, i aquest any iniciarem una validació clínica multicèntrica”.

Un altre projecte que ha passat per CRAASH Barcelona és Flomics. “El programa ens va ajudar a comprendre el mercat al que estàvem entrant, a identificar tots els players i a definir la proposta de valor necessària per a cadascun d'ells. Dins del projecte vam canviar completament el nostre posicionament. També ens va proporcionar contactes que ens van facilitar la nostra entrada en el sector. Gràcies a tot això, creiem que estem un pas més a prop de l'èxit”, explica João Curado, fundador de Flomics.

 

Les inscripcions per participar a la 3a edició de CRAASH Barcelona estan obertes fins el 16 de març.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.