Vés al contingut

Amb l’ objectiu de donar resposta a aquests reptes, el projecte FLASH ‘Flexible Approaches to Support Health through financing’ va donar el tret de sortida el passat s 13  de febrer a Verona amb una primera trobada de tots els participants, on es va presentar el pla de treball.

El projecte FLASH és un projecte finançat al 100% pel programa d'Horizon Europe de la Comissió Europea , coordinat per la Università Degli Studi Di Verona (Itàlia).  Pretén afrontar aquest repte i ajudar a millorar el sistema de salut a nivell europeu. A través d'una anàlisi exhaustiva dels mecanismes de finançament dels serveis de salut a Europa i amb la utilització d'una àmplia gamma d'enfocaments metodològics, aquest projecte té coma objectiu proporcionar evidència per demostrar la capacitat dels mecanismes i contractes de finançament existents per abordar els reptes actuals i estudiar noves solucions per aconseguir sistemes de salut més eficients, equitatius i resilients. Té una durada de 4 anys i compta amb un pressupost de 5M d’euros.
 

FLASH té com a objectius específics:

 • Definir models de finançament que atenguin les necessitats de salut d'una manera eficient i equitativa.
   
 • Identificar els determinants clau de la resiliència dels sistemes de salut per tal de millorar la capacitat d’afrontar esdeveniments extrems, així com canvis estructurals a llarg termini.
   
 • Proporcionar orientació sobre com una millor integració dels serveis de salut podria millorar l'eficàcia i l'eficiència de la prestació de l'atenció sanitària.
   
 • Contribuir a una millor comprensió dels incentius existents i al desenvolupament de nous.
   
 • Identificar noves tecnologies que puguin tenir un potencial impacte econòmic i organitzatiu al sistema de salut abans de que arribin al mercat. 
   

En relació a aquest últim punt, Biocat lidera aquest worckpackage i treballarà durant aquests quatre anys per desenvolupar noves eines pels pagadors que permetin la identificació precoç d’aquestes tecnologies, facilitant-ne la seva adopció, i per tant, la seva arribada als pacients. 
 


Primera trobada dels membres del projecte FLASH
 

El consorci està format per 16 membres: 
Universita Degli Studi Di Verona  (It, Coordinadors), Consorzio Italbiotec (It), Univerzita Karlova (Cz), Erasmus Universiteit Rotterdam (Nl), Fundacio Institut Universitari Pera La Recerca A L'atencio Primaria De Salut Jordi Gol I Gurina (Idiapjgol)  (Es), Kancelar Zdravotniho Pojisteni (Cz), Universita Degli Studi Di Catania (It), Universitaet Hamburg (De), Universitat Internacional De Catalunya (Uic) (Es), Vilniaus Universitetas (Lt), Szkola Glowna Handlowa W Warszawie (Pl), Agenzia Nazionale Per I Servizi Sanitari Regionali (It), Mci Management Center Innsbruck Internationale Hochschule Gmbh (At), Federation Europeenne Des Hopitaux Et Des Soins De Sante (Hope) (Be), Biocat (Cat) i Azienda Zero (It).

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.