Vés al contingut

REDACCIÓ

Aquest matí s'ha inaugurat el quart Simposi de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), a l’Hospital de Bellvitge, enfocat especialment a l'envelliment i a la convergència de les nanobiociències i les tecnologies de la informació com a clau per a una assistència sanitària sostenible per a una població que envelleix ràpidament.

Actualment, s'estan desenvolupant dispositius que poden contribuir a mantenir la independència, com ara la tecnologia lab-on-a-chip, que ens apropa cada vegada més cap a la realitat de la supervisió de les malalties cròniques des de casa. La nanotecnologia, per la seva banda, pot permetre, a partir de sistemes d'imatges, el diagnòstic precoç de malalties neurodegeneratives. I els avenços en medicina regenerativa ofereixen noves possibilitats per a les persones amb malalties degeneratives de les articulacions o amb problemes cardiovasculars, mentre que la robòtica ofereix solucions intel·ligents per ajudar en les tasques diàries.

A l'acte d'inauguració hi han intervingut Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya; el Dr. Josep A. Planell, director de l’IBEC; la Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat; la Dra. Ana Isabel Pérez Neira, vicerectora de Recerca de la Universitat Politècnica de Catalunya, i el Dr. Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona.

El simposi de l'IBEC reuneix experts d'alt nivell internacional en un fòrum obert al debat interdisciplinari i en xarxa que comprèn sis camps d'especialització: biotecnologia cel·lular; nanobiotecnologia; biomecànica i biofísica cel·lular; biomaterials, implants i enginyeria de teixits; senyals i instrumentació mèdica, i robòtica i imatges biomèdiques. En aquesta edició, també hi haurà un taller sobre nanomedicina per a un envelliment saludable, que coorganitzen el Campus de la Salut de la Universitat de Barcelona (HUBc) i Biopol’H i que es farà demà 19 d'octubre.

Entre els experts internacionals hi ha Herman Gaube de Ludwig-Maximilians-Universität (Alemanya), Mike Hughes de la Universitat de Surrey (Regne Unit) i l'exastronauta Scott Parazynski, actualment director de Tecnologia en el Methodist Hospital Research Institute a Houston (Estats Units).

Dies: 18 i 19 d'octubre 2011
Lloc: Hospital Universitari de Bellvitge • Av. Gran Via • L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.