Vés al contingut

La biotecnològica Bionure, fundada el 2009 en una spin-off de l’Hospital Clínic de Barcelona – IDIBAPS i el CSIC, ha obert un compte d’equity crowdfunding a través de la plataforma Capital Cell per captar prop d’un milió d’euros per avançar en el desenvolupament d’un candidat que actua com a neuroprotector i regenerador de la mielina i que podria frenar l’avenç de l’esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa sense cura que afecta a 47.000 espanyols.

Després de sis anys d’investigació en aquest fàrmac (denominat BN201), el capital que espera reunir la firma servirà per completar el desenvolupament preclínic i finançar les primeres proves en humans (assajos clínics de Fase 1). A part del compte d’equity crowdfunding a Capital Cell, on es poden fer inversions a canvi de participacions a l’empresa, Bionure també ha creat la campanya #estamosaesto a les xarxes socials.

Segons informa el portal de Capital Cell, el BN201 de Bionure és un dels dos únics compostos en desenvolupament avançat que dóna bons resultats com a regeneradors de la capa de la mielina, una membrana que aïlla cada nervi del cervell i de la medul·la espinal per garantir la bona transmissió dels missatges nerviosos d’una part del cos a una altra i que en pacients afectats per esclerosi múltiple es va degradant progressivament, anul·lant el correcte funcionament dels nervis i provocant afectacions motores, sensorials, lingüístiques o altres.

El fàrmac que està desenvolupant Bionure té la capacitat de protegir les neurones i regenerar la mielina danyada mitjançant un mecanisme d’acció nou (first-in-class). En un primer moment, el medicament es dirigiria a pacients amb Neuritis Òptica Aguda (NOA), que sol ser la primera manifestació de la malaltia i que provoca pèrdua de visió i dolor a l’ull. Bionure ha aconseguit que la NOA sigui designada malaltia orfe, fet que reduirà els tràmits legals i la patent es podrà allargar fins a 5 anys suplementaris.

El 20 de gener Bionure presentarà oficialment la campanya #estamosaesto i l’equity crowdfunding en un acte a l’auditori AXA de la Illa Diagonal presentat pel director general de l’empresa, Albert Zamora, i el president de la Fundació GAEM, Vicens Oliver.

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.