Vés al contingut

Redacció

El sector biotecnològic a la Xina mantindrà un ritme de creixement al voltant del 10% anual en els propers 5-10 anys. El pla estratègic del govern xinès, el principal impulsor del sector, es concentra en les àrees d’R+D de medicaments i vacunes per a la prevenció i cura de malalties (principalment càncer, hepatitis i sida), l’ús de la tecnologia bio (genòmica) per al desenvolupament d’espècies d’alt ritme de propagació per impulsar la modernització agrícola del país i l’impuls de la transferència i venda de la propietat intel·lectual per esperonar la industrialització i comercialització dels productes biotecnològics. Aquest 2012, la biotecnologia farmacèutica es preveu que representi aproximadament un 50% de la facturació del sector, l’agrícola un 43% i la industrial un 6%.

D'altra banda, el mercat xinès d'equipament mèdic és el segon més important d'Àsia (després del Japó). Tot i ser un mercat molt fragmentat geogràficament, en funció dels recursos econòmics de les zones, el govern està duent a terme una important inversió per oferir cobertura mèdica al 90% de la població, construir nous centres i renovar l'equipament mèdic. Els productes amb més vendes són els equips electromèdics i de rajos X, reactius i instrumentació IVD (diagnòstic in vitro), pròtesis i ortopèdia.

Amb l’objectiu de potenciar i consolidar la presència d’empreses catalanes en aquest gran mercat, ACC1Ó organitza una missió institucional i empresarial a Xangai i Guangdong, dues de les zones més desenvolupades i atractives per a la inversió i el comerç exterior, de l’1 al 8 de desembre de 2012. La missió estarà encapçalada pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

Les empreses catalanes que hi participin podran establir relacions comercials i de cooperació, ja sigui industrial o tecnològica, amb companyies xineses dels sectors amb més potencial com ara les tecnologies verdes, la biotecnologia i la biomedicina, les TIC, l'equipament amb alt valor tecnològic, entre d'altres. La missió inclou un programa col·lectiu amb visites i actes institucionals i una agenda de treball individual per a cada empresa (opcional). Hi ha dues propostes:

  • Itinerari 1 – Xangai: 2.500 € (IVA no inclòs)
  • Itinerari 2 – Xangai, Guangzhou i Hong Kong: 3.100 € (IVA no inclòs)

Què ofereix ACC1Ó en aquesta missió?

  • Informació sobre el sector a través d’una entrevista amb el/s director/s del/s Centre/s de Promoció de Negocis d’ACC1Ó a la Xina i /o amb un consultor d’ACC1Ó a Barcelona.
  • Agenda de contactes individualitzada elaborada pels Centres de Promoció de Negocis d’ACC1Ó responsables del mercat de la Xina.
  • Participació trobada B2B Guangzhou entre empresaris xinesos i catalans.
  • Assistència a la fira World SME Expo a Hong Kong.
  • Recolzament logístic.
  • Borsa de viatge per a l’empresa participant, en cas que se sol•liciti agenda. Només una persona per empresa podrà acollir-se a aquest ajut.

Consulta les condicions de participació

Inscripció (fins al 14/9/2012)

Documentació relacionada d’interès sobre la Xina:

Per a qualsevol consulta poseu-vos en contacte amb ACC1Ó:
Núria Juan • njuan@acc10.cat • Tel +34 93 567 68 87
Gemma Brey • gbrey@acc10.cat • Tel +34 93 552 42 21

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.