Vés al contingut

El projecte bioXclusters+ (European Strategic Cluster Partnership on Personalised Healthcare) ha rebut de nou el suport de la Unió Europea i podrà continuar la tasca feta fins ara amb el seu projecte predecessor: bioXclusters (2012-2014). Aquesta iniciativa agrupa quatre clústers líders en biotecnologia i salut: Biocat (Barcelona, Catalunya), BioM (Bavaria, Alemanya), BioPmed/Bioindustry Park Silvano Fumero (Piemonte, Itàlia) i LyonBiopole (Rhône-Alpes, França) per tal de promoure la internacionalització de les seves pimes en l'àmbit de la medicina personalitzada

El kick-off del projecte va tenir lloc els passats 26 i 27 de gener a Lyon (França) amb representants dels quatre clústers.

La internacionalització pot ser a vegades difícil per una pime del sector de les ciències de la vida. Però el mercat és global i la competència també ho és, així que val la pena explorar les grans oportunitats dels mercats exteriors i no tancar-se fronteres. bioXclusters+ vol facilitar a les pimes aquesta entrada als mercats globals –centrant-se en els Estats Units, la Xina, el Brasil i el Japó– i funcionar també com a porta d’entrada a Europa per a les empreses i institucions externes.

 

Fase pilot inicial de bioXclusters

La primera etapa d’aquest projecte europeu es pot considerar un èxit, amb un resultat d’11 acords i col·laboracions entre pimes europees i socis comercials dels mercats dels Estats Units, la Xina i el Brasil. bioXclusters va desenvolupar també vincles amb aquests països a través de la signatura de sis Memorandums of Understanding amb parcs científics i associacions de clústers que oferien a les pimes europees una porta d’entrada a aquests mercats.

Des del 2012 fins el 2014 es van dur a terme diverses trobades amb experts amb l’objectiu d’obrir canals de contacte amb empreses i entitats del país. També es van organitzar missions empresarials a São Paulo i Rio de Janeiro (Brasil), Sanghai (Xina) i Boston (Massachusetts) on van participar empreses i institucions catalanes. 

Els resultats del projecte i recomanacions per a les pimes van ser recollits en un manual de best practices que es pot consultar online.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.