Vés al contingut

REDACCIÓ

La setena edició del Fòrum Científic CLARA, que organitza el Cancéropôle Lyon Auvergne Rhône-Alpes i en el qual col·labora Biocat, tindrà lloc els dies 20 i 21 de març de 2012 a Lió (França). La implicació de Biocat en aquesta trobada "vol afavorir les col·laboracions en recerca oncològica entre l'acadèmia i la indústria de les regions de Rhône–Alps, la segona més important després de París, i Catalunya", explica Carlos Lurigados, director de Projectes de l'Àrea d'Innovació de Biocat.

A França hi ha set Cancéropôles, creats el 2003 en el marc del Pla Nacional de Càncer, i la seva tasca és reforçar la cooperació en projectes regionals entre els diferents actors (centres de recerca, hospitals i indústria) que investiguen el càncer i així millorar l'eficiència i accelerar la transferència d'innovacions als pacients. D'altra banda, l'Institut Nacional del Càncer (INCA) actua com a responsable de dirigir i coordinar l'esforç nacional en recerca del càncer.

En l'anterior edició, el Fòrum CLARA va reunir més de 450 professionals (30% de França) entre acadèmics, clínics i industrials de l’àmbit de l’oncologia.

El programa d'aquest any s'estructura en dues jornades: l'Innovative Approaches in AntiCancer Monoclonal Antibodies (20 de març) i l'Inter-Regional AntiCancer Research Forum (21 de març) amb sessions específiques sobre nanotecnologia, imatge i càncer i el Satellite event Nanomedicine&Oncology in Rhône-Alpes Auvergne and Catalonia regions. En l'organització del Satellite event hi participa activament Biocat perquè les empreses i entitats catalanes que estiguin portant a terme recerca en càncer puguin presentar el seu projecte a les franceses, i viceversa. A més, està previst que es presentin l’aliança BioNanoMed i la xarxa Oncocat que, la primera en l’àmbit de la nanobiomedicina i la segona en oncologia, tenen com a visió potenciar les sinergies entre grups i centres de recerca, hospitals i empreses a Catalunya per crear noves oportunitats de negoci i incrementar la seva visibilitat internacional.

CLARA té una vintena de socis industrials, entre ells les farmacèutiques Cyclopharma, GlaxoSmithKline, Merck Serono, Transgène, entre d'altres. Els interessats a participar-hi s'han de posar en contacte amb:

Biocat
Àrea d'Innovació (Carlos Lurigados)
clurigados@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89

També estan previstes trobades amb grups acadèmics (B2B meetings).

La inscripció és gratuïta per a tots els membres de la BioRegió de Catalunya. Cal enviar un correu a clurigados@biocat.cat per obtenir el Guest Code i poder-vos identificar com a membres de la BioRegió. 

Programa

Dies: 20 i 21 de març de 2012
Lloc: Espace Tête d'Or Villeurbanne-Lió (França)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.