Vés al contingut

REDACCIÓ

“la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i Ysios Capital Partners han tancat la primera ronda de finançament de l'empresa madrilenya Medlumics per 3,5 milions d’euros. Medlumics, fundada el 2009, està especialitzada en el desenvolupament de dispositius mèdics biofotònics a partir d'una plataforma tecnològica de tomografia de coherència òptica integrada. La tomografia de coherència òptica (OCT, per les sigles en anglès) és una tècnica d'imatge relativament recent, que ja s'utilitza en el camp de l'oftalmologia, la dermatologia i la cardiologia. El punt fort és que permet l'obtenció d'imatges d'alta resolució amb una capacitat de penetració en els teixits de fins a 2 mil·límetres, és a dir, possibilita la realització de biòpsies virtuals de forma no invasiva amb imatges dels teixits analitzats en temps real mitjançant l'ús de llum.

La tecnologia de Medlumics va més enllà, i integrarà components electrònics i òptics en dispositius robusts i simples de fabricar, la qual cosa comportarà un important estalvi en costos i manteniment, un dels grans handicap actuals que fan que el procés de creixement d'aquesta tècnica sigui més lent. Les principals aplicacions de Medlumics se centren, ara per ara, en l'àmbit de la cardiologia i l'odontologia tot i que s'estudiaran noves aplicacions mèdiques.

Els recursos de la ronda de finançament s'utilitzaran per al desenvolupament d'aquests productes i per completar l'equip tècnic i gestor.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.