Vés al contingut

Redacció

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) ha retocat a la baixa els seus esquemes de finançament de projectes d'R+D+i de caràcter empresarial, reduint tant el percentatge màxim de subvenció per projecte (que en el cas dels projectes internacionals no pot superar el 23%) com els trams no reemborsables de les pimes, que passen del 15% al 5%.

El CDTI aplica els següents canvis en les seves línies de finançament i ajuts:

  • Projectes individuals: les empreses hauran de presentar un projecte amb un pressupost mínim de 200.000 euros (anteriorment eren 240.000 euros).
  • Projectes de cooperació nacional: els beneficiaris d'aquest ajut són Agrupacions d'Interès Econòmic (AIE) o consorcis regits per un acord privat de col·laboració, que hauran de presentar un projecte amb un pressupost mínim de 500.000 euros.
  • Projectes de cooperació internacional: els beneficiaris d'aquest ajut són tant empreses a títol individual com Agrupacions d'Interès Econòmic (AIE) o consorcis privats amb un pressupost mínim 500.000 euros. El pressupost mínim per empresa és de 200.000 euros (abans 240.000 euros).

Quant a les condicions de finançament:

  • La modalitat d'ajuda als projectes serà una parcialment reemborsable, amb una cobertura financera fins al 60% del pressupost total aprovat. Quan es pugui assignar fons tecnològic la cobertura podrà ascendir fins al 75%.
  • Les bonificacions de Tram no Retornable (TNR) són acumulables fins a un màxim per projecte del 25% en grans empreses i del 33% en pimes.

En el cas de subcontractacions d'entitats de recerca superiors al 10%, el tram no reemborsable addicional per a grans empreses passa del 6% al 10%. Per a les pimes es manté en el 10%.

El CDTI, que depèn del Ministeri d'Economia i Competitivitat, ha patit una retallada del 78% en els pressupostos generals de l'Estat per a 2012 (pressupost no financer), motiu pel qual s'ha vist obligat a presentar aquestes mesures extraordinàries.

Notícia relacionada: Nous ajuts del CDTI per a projectes biotecnològics entre Espanya i l'Índia (7/6/2012)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.