Vés al contingut

Redacció

La secretària d'Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, va visitar ahir Barcelona per tancar el cicle Dona i ciència del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i impartir una conferència sobre els principals eixos d'actuació del Govern espanyol respecte la ciència, així com la situació de la dona en el món de la recerca.

Vela va explicar que durant el 2012 s'impulsarà una estratègia que passa per prioritzar l'excel·lència científica, donar suport i estimular els investigadors per a la captació de fons europeus, i realitzar polítiques de recursos humans que permetran obtenir llocs de treball i evitar que es produeixin fugues de cervells.

La secretària d'Estat d'R+D+I va relatar que encara no té la xifra clara dels pressupostos del seu departament per al 2012 perquè els comptes generals es presentaran el dia 30 de març. En aquest sentit, Vela va afimar que seguirà treballant perquè "l'impacte en els científics, empreses i en la ciència sigui el menor possible".

L'acte del VHIR va comptar amb la presència del director general de Recerca de la Generalitat, Josep Maria Martorell; la responsable de Recerca del Departament de Salut del Govern català, Marta Aymerich; el director del VHIR, Joan Comella, i diversos directors i investigadors d'entitats i centres de recerca catalans.

Vela també va tenir l'oportunitat de conèixer una de les grans infraestructures europees, el Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), on va ser rebuda pel seu director, Mateo Valero.

Notícia relacionada (5/1/2012)

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.