Vés al contingut

REDACCIÓ

Per propiciar les relacions de col·laboració entre entitats i empreses catalanes i nord-americanes, Biocat ha signat un acord amb el Massachusetts Biotechnology Council (MassBio), una associació que representa més de 600 empreses biotecnològiques i entitats d’aquest Estat. A Massachusetts hi ha més de 400 biotec, de les quals un 60% es dediquen al desenvolupament de fàrmacs terapèutics. Només en aquest Estat, es desenvolupen 1.100 fàrmacs biotecnològics que representen, segons MassBio, el 8% de la cartera mundial de fàrmacs.

Durant els propers mesos, Biocat i MassBio col·laboraran estretament per fomentar i promoure la indústria biotecnològica a les dues bioregions. Entre els objectius del conveni hi ha:

  • Facilitar la inversió i la col·laboració internacional.
  • Donar suport a les empreses interessades en establir oficina o laboratori a Massachusetts o bé a Catalunya.
  • Facilitar la participació d’empreses catalanes al programa International MassConnect Fellow.

International MassConnect Program, emprenedors de Catalunya a Boston

MassBio té en funcionament des de fa temps el programa MassConnect, adreçat a emprenedors locals del sector bio que ja han format una empresa i que estan en les primeres etapes d’introducció a la indústria i de cerca de finançament. Després de la bona experiència a nivell local, aquest any s'ha presentat la modalitat internacional.

El programa International MassConnect engloba un seguit d’accions de mentoring i formació, on hi participen empreses de diversos països. El rerefons és vincular els nous empresaris amb els professionals de la biotecnologia més experimentats per tal de transferir-los l’experiència i donar-los consells en el desenvolupament de negoci. Aquests mentors també assessoren a l’emprenedor que està llençant una empresa i que necessita cercar finançament i millorar el seu pla de negoci.

De Catalunya, l’empresa seleccionada per participar en aquest programa internacional ha estat Sagetis Biotech (guanyadora del Premi BioEmprenedorXXI el 2009). El directiu de Sagetis, Eduard Diviu, està participant en la primera convocatòria d'aquest programa a Boston, del 12 al 16 de setembre.

Nota de premsa (20/9/2011)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.