Vés al contingut

REDACCIÓ

El Consell Europeu de Recerca (ERC) segueix estimulant l'excel·lència científica a Europa. Avui ha fet públic el nom dels 294 investigadors sèniors que han rebut les beques Advanced Grants 2011, amb un pressupost total de 660 milions d'euros i un augment del 13% de les sol·licituds respecte l'anterior convocatòria. A la llista hi ha set científics que treballen en centres de recerca de Catalunya (el total de l'Estat espanyol són 15), i d'aquests cinc són de l'àmbit de les ciències de la vida, un de les ciències físiques i enginyeria, i un de les ciències socials i humanitats. L'any passat Catalunya també va rebre set ajuts. Cal destacar que l'IRB Barcelona és el centre que s'ha emportat més beques de tot l'Estat (20%).

Ciències de la vida:

  • Andrea Cerutti (Institut de Recerca Hospital del Mar, IMIM) - Projecte Innate signaling networks in B cell antibody production: new targets for vaccine development
  • Cayetano González (IRB Barcelona) - Projecte Modelling Cancer Traits in Drosophila
  • Roderic Guigó (Centre de Regulació Genòmica, CRG) - Projecte Uncovering and understanding RNA through Massively Parallel Sequencing
  • Angel Rodríguez Nebreda (IRB Barcelona) - Projecte Signal integration and rewiring during tumor development
  • Ricard Solé (Universitat Pompeu Fabra, UPF) - Projecte Distributed Computation in Synthetic Cellular Consortia

Ciències físiques i enginyeria:

  • Modesto Orozco (IRB Barcelona) - Projecte Advanced multiscale simulation of DNA

Ciències socials i humanitats:

Llista ERC Advanced Grants 2011

Aquesta convocatòria d'Advanced Grants ha rebut 2.284 propostes. La presidenta de l'ERC, la professora Helga Nowotny, ha expressat la seva satisfacció en la vigília de les celebracions del cinquè aniversari de l'entitat: "Estic particularment contenta perquè som capaços de mantenir una taxa d'èxit del 12% i un augment continu de la demanda dels ajuts. Cal que Europa s'asseguri d'alimentar el talent que té i el que és capaç d'atreure". El pressupost d'aquest 2011 ha estat un 12% superior al de l'any passat. L'ERC té un pressupost total de 7,5 bilions d'euros de 2007 a 2013. Per al proper programa marc Horizon 2020, tal com va publicar Biocat, la Comissió Europea ha proposat un augment important del pressupost.

Pel que fa al perfil dels investigadors becats, l'edat mitjana és d'uns 53 anys. El nombre de dones investigadores seleccionades (12%) ha pujat lleugerament en aquesta convocatòria. Els projectes es duran a terme a les universitats o centres de recerca de 20 països d'Europa, però al capdavant del rànquing hi ha el Regne Unit, Alemanya i França.

D'altra banda, de les beques concedides, al voltant del 46% són de ciències físiques i enginyeria, el 36% de ciències de la vida i el 18% de ciències socials i humanitats.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.