Vés al contingut

REDACCIÓ

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i el director de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca (FICSR), Pere Pardo, inauguren avui a les 11 h al Parlament, la setzena Setmana de la Ciència. També hi serà present Antoni Esteve, president de Laboratoris Esteve, empresa que aquest any dóna suport a l'esdeveniment.

Després dels parlaments institucionals, es faran dues conferències: Els reptes de la química en el seu any internacional, a càrrec del director de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Miquel Àngel Pericàs, i Reflexions sobre la gestió del nostre bosc mediterrani, a càrrec del professor d’Ecologia de la Universitat de Barcelona i membre del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, Carles Gracia.

La Setmana de la Ciència, que comença avui i s'allarga fins el 27 de novembre de 2011, agrupa 270 activitats de divulgació del coneixement científic i tecnològic arreu de Catalunya: tallers, jocs, xerrades, visites guiades, concursos... (gratuïtes i per a tots els públics). Es preveu que hi participin més de 200.000 catalans. L’edició d’enguany gira al voltant de la química i els boscos, amb motiu de la celebració dels anys internacionals en aquests dos àmbits. D’altra banda, com a actes singulars destaquen les dues passejades científiques per Barcelona que organitza la Secretaria d’Universitats i Recerca.
 
Un dels reptes fonamentals de la Setmana de la Ciència és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO i batxillerat. L’activitat central és el Dia de la Ciència a les Escoles que se celebrarà el 23 de novembre sota l’eslògan La ciència en primera persona. A partir de les 11:30 h, un centenar d’investigadors realitzaran, de manera simultània, conferències en els centres d’ensenyament secundari adherits a la iniciativa.

Novament, l’organitza la FICSR amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement –a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca– i compta amb la participació de més de cent institucions i entitats.

Programa

Setmana de la Ciència a les escoles

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.