Vés al contingut

Un dels usos més freqüents d'Internet és la cerca d'informació relacionada amb la salut. Internet cada vegada ofereix més possibilitats, n'és un bon exemple el fenomen de les xarxes socials que s'han popularitzat amb comunitats com Facebook o Tuenti. Un pas més enllà ha estat l'aparició de xarxes socials específiques sobre qüestions de salut o webs de salut 2.0, tant per pacients com per professionals sanitaris.

Per reflexionar sobre els reptes i les oportunitats de les xarxes socials i les noves eines de comunicació, experts del sector participaran en la jornada Comunicació en salut 2.0, que organitzen l'Institut d'Educació Contínua (IDEC) i l'Observatori de la Comunicació Científica (OCC) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el proper 26 d'octubre. La jornada es fa en el marc del Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental que s'imparteix a l'IDEC.

La conferència inaugural Helping Health Care Consumers Become Healthy Skeptics anirà a càrrec de Gary Schwitzer, editor del Health News Review i professor associat a la Facultat de Periodisme de la Universitat de Minnesota. Tot seguit hi haurà una taula rodona, d'11.30h a 13.30h, per parlar sobre les eines de comunicació i salut 2.0 amb José Antonio Valverde, del Centro Común de Investigación de la Comisión Europea IPTS; Tony Kirby, director de Premsa de The Lancet; Albert Jovell, director general de la Fundació Josep Laporte i Cristina Ribas, professora de Periodisme de la UPF.

La segona taula rodona, que començarà a les 15h, serà sobre els gabinets de comunicació institucional i salut 2.0 i comptarà amb Ana María Utrilla, investigadora del Centro de Ciencias Humanas y Sociales del CSIC; Jesús Zorrilla, director de Comunicació de la Clínica Universidad de Navarra; Adela Farré, directora de Comunicació Estratègica de Biocat; Montserrat Tarrés, directora de Comunicació de Novartis España i Joan Gené, editor de Forumclínic.

Programa

Inscripció (gratuïta)

Dia: 26 d'octubre de 2009
Hora:
de 9.30h a 17.30h
Lloc:
Auditori del Campus de la Comunicació-Poblenou de la UPF · C/ Roc Boronat, 138 · Barcelona

Fotografia: Gary Schwitzer, editor del Health News Review.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.