Vés al contingut

REDACCIÓ

Sota el lema Convertir els reptes socials en oportunitats de negoci, el programa europeu Innovation 4 Welfare (I4W) està donant suport a vuit projectes col·laboratius de desenvolupament tecnològic en l'àmbit de la salut. Catalunya és una de les sis regions europees implicades i participa en sis projectes, dels quals en lidera tres, entorn a l'alimentació funcional, la rehabilitació, la telemedicina i la seguretat laboral.

El proper 25 de maig, ACC1Ó organitza una sessió on es presentaran tres d'aquests projectes relacionats amb la rehabilitació mèdica, que aporten novetats en termes d’innovació i d’oportunitats de negoci. També hi haurà un espai destinat al networking per posar en contacte els projectes i les empreses.

  • Fitrehab: és una plataforma de rehabilitació funcional econòmicament sostenible i de millora dels estàndards d'eficiència, eficàcia i seguretat en la rehabilitació. La telerehabilitació requereix d'una estació per al pacient (samarreta de sensors, entorn virtual i software de control) i d'una estació per al terapeuta (software de gestió, planificació, monitorització i personalització de teràpies, eines de seguiment i anàlisi). Fitrehab ofereix oportunitats de negoci a empreses de serveis assistencials (empreses de teleassistència, telemedicina, asseguradores, centres assistencials privats i públics, gimnasos, terapeutes privats, etc.) i de tecnologia (sensors, vídeojocs, telecomunicacions, software, tèxtil, etc.). Els partners catalans que hi participen són Barcelona Digital Centre Tecnològic i Cetemmsa.
  • Mechatronics based rehabilitation at home (MRH). La mecatrònica en l’àrea assistencial permet desenvolupar aparells per fer rehabilitació fora de centres hospitalaris amb un seguit d'avantatges. El partner català d'aquest projecte és la Universitat Politècnica de Catalunya
    • Reducció de despeses del sistema sanitari.
    • Major autonomia (no només del pacient si no també dels familiars del pacient) a l’hora de fer els exercicis i coresponsabilització dels pacients de la seva pròpia millora.
    • Noves oportunitats en el sector a través del desenvolupament d’espais i aparells per a la rehabilitació preventiva, sistemes de gestió de dades, desenvolupament de plataformes virtuals (opcions multimèdia), sistemes de gestió energètica, etc.
  • Neurorehabilitació 3ED: aquest projecte ja finalitzat, planteja aspectes singulars en les activitats diàries de rehabilitació i tractaments personalitzats a través d'una estratègia patentada per l'Institut Guttmann que permet optimitzar el recursos terapèutics a partir del coneixement disponible en cada moment.

Sessió Rehabilitació mèdica: convertir els reptes socials en oportunitats de negoci
Dia: 25 de maig de 2011
Hora: 9.30h
Lloc: ACC1Ó • Sala interACC1Ó • Pg. de Gràcia, 129 • Barcelona

Inscripció (Places limitades. Data límit: 20/5/2011)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.