Vés al contingut

Més de 60 persones han assistit al 5è aniversari de CRAASH Barcelona, el programa d’acceleració de Biocat. No s’han volgut perdre la trobada els ex participants (empreses i projectes), professorat i mentors de totes les edicions del programa en un dia on s’ha fet un repàs de l’històric del programa. 

Cinc companyies participants han explicat de quina manera el programa els ha ajudat a impulsar la seva solució. Aquest ha estat el cas d’Alfons Carnicero, cofundador i CEO d’Able Human Motion (edició 2018), João Curado, CEO de Flomics (edició 2019), Jose Ibeas, cofundador d’Anais Medical (edició 2020), Pol Solà, cofundador de Vincer.AI (edició 2021) i Mónica Rodriguez, cofundadora de Manina Medtech

Alfons Carnicero ha explicat com, gràcies al programa, van poder evolucionar el seu prototip fins a convertir-lo en un dels exoesquelets més revolucionaris del mercat. De fet, l’emprenedor ha avançat que presentaran el robot “més lleuger del mercat” al 4FYN 2023. Per la seva banda, Mónica Rodriguez, ha destacat una de les novetats de la darrera edició: “Tenir un inversor que t’acompanyi durant tot el programa ha estat de molta utilitat”. Jose Ibeas, tot i haver participat en l’edició realitzada durant la pandèmica, ha destacat que, tot i haver d’adaptar el programa, “els va ajudar a impulsar les seves innovacions”.

John Collins, mentor del programa i COO del CIMIT tampoc s’ha volgut perdre la celebració i aprofitar l’oportunitat per felicitar a tots els projectes que han passat pel programa. Pots recuperar les fotografies de la sessió en aquesta galeria d’imatges


CRAASH Barcelona en xifres

El programa d’acceleració de Biocat, nascut el 2018, ha aconseguit en aquests cinc anys xifres destacables. En total, s’han accelerat 41 projectes, els quals han aixecat més de 21 milions d’euros en inversió i generat 77 nous llocs de feina.

La creació de noves startups no s’ha quedat enrere i de tots els projectes presentats: el 42% han aconseguit convertir-se en empresa i llançar 7 productes al mercat. A més, destaca l’índex de supervivència dels projectes que frega el 90%.

Aquest esdeveniment suposa el punt i final a la primera edició de la Barcelona Health Innovation Week, una setmana que ha estat dedicada a la innovació, l'acceleració, la tecnologia i la transformació en el sector salut, on s’han realitzat una vintena d’activitats per visibilitzar l'impacte de l'ecosistema de les ciències de la vida i la salut a Barcelona.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.