Vés al contingut

CRAASH Barcelona continua endavant i els sis equips segueixen formant-se per millorar els seus projectes. Els participants han assistit a tres dies de formació on han pogut seguir diverses sessions conduïdes per experts del sector. Algunes de les temàtiques més rellevants han estat: com preparar un bon pitch per a captar l’atenció dels fons d’inversió,  conèixer la importància del pacient en el procés d’innovació i aprendre sobre les diferents vies de finançament.

Referent a aquest últim tema, Marc Perpiñán, gestor de projectes de finançament a UpBizor a la seva sessió “Public financing in Health projects/startups” ha explicat que és important combinar el finançament privat i el públic tenint en compte l’equilibri entre el cost del capital i el risc financer. A més, ha destacat quines son les millors convocatòries a tenir en compte quan es busca finançament públic: a nivell català, la de l’startup capital d’ACCIÓ i a nivell nacional la del CDTI o la de NEOTEC.

Per altra banda, també ha explicat que existeixen altres alternatives com els incentius fiscals disponibles per empreses de recent creació, o el “Sello Pyme Innovadora” del Govern espanyol que permet disposar de diversos beneficis financers com la deducció d’impostos.

Marc Perpiñán, gestor de projectes de finançament a Upbizor durant la seva intervencióMarc Perpiñán, gestor de projectes de finançament a Upbizor durant la seva intervenció

A banda, els equips han pogut conèixer el paper de les asseguradores i de les farmacèutiques en la compra i acceleració d’startups amb les sessions “Insurances as buyers of solutions in healthcare” impartida per Luis Garcia, director sènior de desenvolupament de negoci de salut digital a DKV i “How do pharma companies collaborate with startups” a càrrec de Gemma Estrada, directora de salut digital i tecnologies a Ferrer.

Gemma Estrada, Directora de Salut Digital i Tecnologies de Ferrer, durant la seva sessióGemma Estrada, Directora de Salut Digital i Tecnologies de Ferrer, durant la seva sessió

Altres professionals del sector que han participat en l’esdeveniment han estat: Miquel Martí, CEO de Tech Barcelona, Daniel Oliver, CEO de Capital Cell, Josep Ballesté, Director de Swala Ventures, Jordina Arcal, Serial Entrepreneur, Laura Sampietro, Subdirectora d'Innovació i Cap d'Avaluació de Tecnologies Sanitàries de l'Hospital Clínic de Barcelona i Marc Ramis, Managing Partner and Venture Partner de Ship2B Ventures.

Marc Ramis, Managing Partner and Venture Partner de Ship2B Ventures a la CRAASH Barcelona WeekMarc Ramis, Managing Partner and Venture Partner de Ship2B Ventures a la CRAASH Barcelona Week

A més, aquest esdeveniment ha estat seguit per streaming pels participants del programa Life Science Accelerator Baden-Württemberg, acceleradora alemanya que farà una immersió de l’ecosistema de ciències de la vida i la salut alemany als participants de CRAASH Barcelona el proper mes de novembre.

Recupera les imatges de la CRAASH Barcelona Week
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.