Vés al contingut

Redacció

La Generalitat de Catalunya concedirà la Creu de Sant Jordi a la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, per la seva aportació a la recerca, la divulgació i la projecció internacional de les ciències de la vida des dels territoris de parla catalana. L'SCB és una de les 15 entitats que, juntament amb 25 personalitats, rebran enguany aquest reconeixement. L’acte de lliurament dels guardons se celebrarà el dia 20 d’abril al Palau de la Generalitat.

La primera filial de l’IEC

Aquest reconeixement coincideix amb el centenari de l'SCB. Fundada el 1912 amb el nom de Societat de Biologia de Barcelona, i presidida pel Dr. August Pi i Sunyer, va ser la primera filial de l’IEC. Inicialment, es va centrar sobretot en la medicina i, al cap de pocs anys, va assolir un paper destacat com a institució científica. Per la filial hi han passat alguns dels científics espanyols més destacats com ara Severo Ochoa o Gregorio Marañón, i científics estrangers com J. J. McLeod, Otto Meyerhof i Jean Perrin.

Actualment, la SCB està afiliada a la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC i té més de 1.500 socis, 7 seccions territorials, 5 seccions transversals i 15 seccions temàtiques. En els últims anys, han estat relacionades amb l'SCB personalitats com Lynn Margulis, Mariano Barbacid, Eudald Carbonell, John Ingraham, Stanley Miller, Federico Mayor Zaragoza i Valentí Fuster.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.