Vés al contingut

REDACCIÓ

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va afirmar ahir al Senat que el pressupost del seu Ministeri per a 2011 "mostra clarament l'aposta d'aquest Govern per la ciència i la innovació com a motors del canvi de model productiu". Garmendia ha assegurat que els recursos del MICINN per a 2011 són "molt semblants" als de l'any passat, i que el "lleuger ajust" en el pressupost –es redueix tan sols un 0,77% respecte al 2010–  no afectarà les partides que financen la ciència i la innovació. El pressupost del MICINN per a 2011 és de 5.401 milions d'euros.

Garmendia ha explicat que els criteris d'austeritat s'han aplicat als capítols 1, 2 i 6 del pressupost del MICINN, és a dir, despeses internes que suporten la maquinària administrativa. Els capítols 4, 7 i 8, destinats al foment del sistema espanyol de ciència, tecnologia i innovació, no han sofert les retallades derivades del pla d'austeritat. Això últim permetrà mantenir els nivells d'inversió actuals vinculats al Pla Nacional d'R+D+i i a l'Estratègia Estatal d'Innovació, o el que és el mateix, mantenir "a plena capacitat tots els laboratoris de recerca, tots els projectes en marxa i, per descomptat, tots els contractes d'investigadors".

També va destacar el manteniment de les partides destinades a formació i mobilitat del personal investigador –dotades amb 50 milions d'euros–, i les dotacions destinades a les infraestructures científiques. Pel que fa al pressupost dels organismes públics de recerca, les transferències del Ministeri es mantenen per aquest any.

Prioritats per al 2011

Entre les principals prioritats del MICINN per al 2011 trobem la posada en marxa del programa Severo Ochoa, per donar suport als millors centres de recerca, i el pla INNCORPORA que, després de l'èxit en la seva primera convocatòria, ampliarà el seu abast finançant un nombre més gran de contractes d'incorporació de tecnòlegs i augmentant la diversitat dels col·lectius atesos.

Dues iniciatives cridades a tenir "un gran efecte transformador" són el pla de compra pública innovadora i un nou fons de capital risc. Amb aquest últim, el Ministeri pretén mobilitzar fins a 1.000 milions d'euros.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.