Vés al contingut

David Bermúdez, enginyer informàtic per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha assumit el càrrec de director general de la biotecnològica Intelligent Pharma des de l’1 de setembre després que Ignasi Belda hagi estat nomenat director adjunt del Parc Científic de Barcelona.

Bermúdez, que fins ara era director tecnològic de l'empresa, assumeix aquest nou repte professional després de gairebé 20 anys d'experiència en la investigació, desenvolupament i lideratge de projectes relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la intel·ligència artificial, la supercomputació i el disseny de fàrmacs. En els darrers anys s’ha especialitzat en l’enginyeria de software aplicada a la biotecnologia i des del novembre de 2011 treballa en el camp de la química computacional i l’enginyeria molecular a Intelligent Pharma.  

Sota la seva direcció, Intelligent Pharma mantindrà les línies principals de negoci actuals amb l’objectiu de continuar sent un referent internacional com a empresa al sector de la química computacional per a drug discovery. Així ho explica David Bermúdez, que afegeix que entre les noves apostes l'empresa farà una inversió comercial per obrir nous mercats i continuarà potenciant els acords amb altres institucions públiques i privades innovadores. "Amb més de 200 projectes realitzats en 20 països, estem en el moment d’invertir per créixer", comenta.

El nou director encara aquesta nova responsabilitat des d'un punt de partida sòlid. "Conec bé l'empresa i emprenc l’etapa actual amb molta il·lusió, com un repte professional que em motiva molt ja que hi interactuen tres passions personals: les noves tecnologies, l’administració d’empreses i per últim, però probablement el més important, el sector de la biotecnologia", valora Bermúdez.

David Bermúdez també està graduat en administració i direcció d’empreses per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i s’ha format a l’estranger amb un curs d’informàtica aplicada a l’anàlisi de dades i estadística a la John Hopkins University i un curs d’intel·ligència artificial i Machine Learning a la Universitat d’Stanford.

Ignasi Belda, que fins ara ocupava el càrrec de director general, emprèn un nou camí professional com a director adjunt del Parc Científic de Barcelona. Belda, enginyer informàtic, va fundar Intelligent Pharma l’any 2007. L’empresa, que es dedica al desenvolupament, comercialització i ús de noves tecnologies computacionals per al descobriment de fàrmacs, ha estat reconeguda per la revista del Massachusetts lnstitute of Technology (MIT) com una de les companyies de referència mundial a l’àmbit de la química computacional.

Tres anys després de la seva fundació, Intelligent Pharma va engegar un pla d’internacionalització el resultat del qual ha estat l’obertura de cinc seus en cinc anys. Ara l’empresa té oficines a Alemanya (Heidelberg i Munic), Regne Unit (Londres), Estats Units (Cambridge) i Canadà (Calgary).

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.