Vés al contingut

Redacció

El Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) organitza la primera edició del cicle Dona i ciència a Barcelona, del 9 al 29 de març de 2012. La conferència inaugural, el dia 9 de març, anirà a càrrec de la Dra. Margarita Salas —deixeble del Premi Nobel de Medicina, Severo Ochoa—, que explicarà el seu intens recorregut científic, els nombrosos reconeixements rebuts i les adversitats superades. En l'actualitat, Salas és professora Ad Honorem al Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa (CSIC i Universitat Autònoma de Madrid), on segueix treballant amb el virus bacteriòfag phi29.

La segona sessió és la taula rodona Oportunitats i reptes, que tindrà lloc el dia 15 de març, amb experts de diferents àmbits com són François Arcand, destacat bioemprenedor amb experiència internacional; la Dra. Edurne Berra, que lidera un grup de recerca en el CICbioGUNE del Parc Tecnològic de Bizcaya; la Dra. Fabienne Hermitte, cofundadora d'Ipsogen i la Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat. Moderarà la taula la Dra. Anna Meseguer, líder del grup de fisiopatologia renal del VHIR i adjunta a la direcció per a la recerca clínica. ACTIVITAT ANUL·LADA PER MOTIUS METEOROLÒGICS.

En la tercera sessió, el 22 de març, es farà un taller de coaching a càrrec dels consultors de l'empresa Yellow Window Consultants, cofinançat per la Comissió Europea. El taller, d'un dia de durada i de places limitades, està dirigit al personal investigador del VHIR i d'altres centres de recerca.

El cicle finalitzarà el 29 de març amb la conferència de la Dra. Carmen Vela, amb un historial destacat com a investigadora i emprenedora científica, i des de fa poques setmanes nova secretària d'Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació.

El VHIR és un centre de recerca creat el 1994, que forma part de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) i està associat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.