Vés al contingut

REDACCIÓ

El catedràtic d'Història Moderna, Roberto Fernández, ha guanyat les eleccions que disputava amb Jaume Lloveras, catedràtic de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, per ser el rector de la Universitat de Lleida (UdL) els propers quatre anys. Fernández ha obtingut el 54% dels vots i Lloveras el 33% (el vot en blanc ha estat del 13%). Fernández serà proclamat rector definitivament el dia 12 de maig i prendra possessió del seu càrrec a finals d'aquest mes.

L'historiador s'ha imposat en cinc dels set centres (facultats de Lletres, Dret i Economia, Ciències de l'Educació, Medicina i l'Escola Politècnica Superior) mentre que el catedràtic de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) ha estat el més votat al seu centre i a la Facultat d'Infermeria. Quant als diferents col·lectius, Fernández ha guanyat en tots, tant entre el professorat doctor amb vinculació permanent, com la resta de personal acadèmic, estudiantat i personal d'administració i serveis.

Han pogut exercir el seu dret a vot un total de 10.258 persones (8.776 estudiants, 495 membres del personal d'administració i serveis i 987 professors). La participació ha estat del 25%, sent el professorat doctor amb vinculació permanent el que més ha votat (88%). El guanyador ha valorat molt positivament la participació, que supera en 14 punts la de les darreres eleccions a rector.

El nou rector ha demanat la col·laboració de tots els col·lectius de la Universitat per governar i el suport de les institucions de Lleida. El futur rector ha recordat que el més urgent és aconsenguir que les retallades pressupostàries siguin les mínimes possibles i, sobretot, que no afectin el personal de la UdL.

Roberto Fernández és professor universitari a Lleida des del 1980 i va obtenir la càtedra al 1992. Va ser el primer director de l'Institut de Ciències de l'Educació de l'Estudi General de Lleida, degà de la Facultat de Lletres i director del departament d'Història de l'Art i Història Social. Amb una llarga trajectòria en docència i recerca, és expert en història espanyola i catalana del XVIII.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.