Vés al contingut

IUCT, la divisió del coneixement d’Inkemia IUCT Group, ha rebut l’aprovació per part del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) d’un projecte d'R+D per desenvolupar complements alimentosos per millorar la qualitat de vida de pacients afectats per distròfia hipotònica tipus 1.

L’empresa preveu que aquest projecte suposarà uns ingressos d’explotació de 105.891 euros distribuïts en dos anys, que és la durada prevista amb què el grup vol desenvolupar els dos productes i llançar-los al mercat. Per fer-ho, compta amb una ajuda financera del CDTI de 494.158 euros.

El projecte és en realitat la continuació d’una recerca inicial que va estar parcialment finançada per La Fundació La Mataró de TV3, de 2011 a 2014. El consorci va identificar sis molècules amb activitat contra la distròfia hipotònica tipus 1 i es van presentar dues sol·licituds de patent internacional. L’objectiu d’aquest projecte ara és completar el que es va començar i desenvolupar almenys dues formulacions.

La distròfia hipotònica tipus 1 és, dins de les malalties rares, la forma més comuna de la distròfia muscular en adults i es defineix com una malaltia genètica neuromuscular que és multisistèmica (pot provocar trastorns de la mobilitat, cardiovasculars o digestius, entre d’altres). Actualment no existeix cap teràpia eficaç per als pacients que la pateixen.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.