Vés al contingut

Ja estan disponibles al canal YouTube de Biocat el vídeo científic i el vídeo divulgatiu del Simposi Projecte ENCODE, 10 anys després de la seqüenciació del genoma humà, organitzat pel Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) a Barcelona.

ENCODE, un dels projectes més importants del National Human Genome Research Institute (NHGRI), es va crear el 2003 per entendre com funciona el genomà humà. És la primera vegada que una reunió d’aquest tipus es realitza fora dels Estats Units.

 

Vídeo científic

Els reptes de futur i de les dades aconseguides fins el dia d'avui de la mà d'alguns dels principals investigadors del genoma humà com Ewan Birney (European Bioinformatics Institute), John Stamatoyannopoulos (Universitat de Washington), Tom Gingeras (Cold Spring Harbor Laboratory), Richard M. Myers (HudsonAlpha Institute for Biotechnology) i el científic català Roderic Guigó del CRG.

   

 

Vídeo divulgatiu

El professor Roderic Guigó ens apropa d'una forma molt entenedora als beneficis d'aquests estudis per a la qualitat de vida de la població. També hi intervenen el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, i el director del CIDC, Miquel Martí, que remarca que simposi "ens ha permès posar en contacte els principals investigadors del projecte amb la comunitat científica catalana, i mostrar-los el actius del nostre país en recerca biotecnològica i biomèdica".

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.