Vés al contingut

Redacció

El Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), la patronal Cecot i Biocat han posat en marxa una iniciativa que es diu FEPESS per difondre el model de creació d’empreses i d’innovació del sector sanitari català arreu de l'Estat espanyol. Es compta amb el suport de la Direcció General d’Indústria i de la Pime del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

La finalitat de la iniciativa FEPESS és potenciar l'emprenedoria en entorns d'hospitals i centres de recerca a partir del coneixement i l'experiència del COMB, que des de fa anys dóna suport als emprenedors aportant partners estratègics, aconsellant en el model de negoci i ajudant a atraure capital. El model del COMB té en consideració elements bàsics per als projectes empresarials com la creació d’un bon sistema d’incentius, la identificació dels líders clau, el mercat on s’actua i els actors i els mecanismes que el mouen, entre d'altres. L’any 2011 el Col·legi va rebre 406 metges amb idees innovadores (més d’una idea al dia), es van completar 60 plans de negoci, 286 metges van iniciar el procés d’innovació i 13 projectes van rebre finançament.

Com a punt de partida, el dia 10 de desembre a Barcelona, es farà l'acte de presentació de l’estudi Foment d’entorns professionals emprenedors (FEPESS) amb la presència del Dr. Jaume Aubia, director del COMB; el Sr. Antoni Abad, president de la Cecot; la Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat; el Dr. Lluís Pareras, gerent de l'Àrea d'Incubació de Projectes Empresarials del COMB i director de Healthequity i el Sr. Marcel Prunera, director de Future Companies. El mateix dia, també s'ha organitzat un workshop adreçat als emprenedors, on es discutirà sobre els factors a tenir en compte per aconseguir que les idees arribin al mercat, com negociar el finançament per a un projecte, i com construir una start-up i fer-la créixer.

Està previst que durant el mes de gener es presenti la iniciativa a Madrid i al llarg de 2013 en altres ciutats de l'Estat.

Pots seguir-la a Twitter @FEPESS i al grup de LinkedIn.

Data: 10 de desembre de 2012
Hora: 16 h - 18.45 h (workshop) / 19 h - 20.15 h (acte de presentació)
Lloc: Col·legi de Metges de Barcelona • Passeig de la Bonanova, 47 • Barcelona

Consultes:  info@fepess.com

Una iniciativa de:
     
Amb el suport de:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.