Vés al contingut

El Consorci Biopol’H celebra avui, al Campus de Ciències de la Salut de Bellvitge de l’Hospitalet, una jornada tècnica sobre els projectes que ja estan en marxa a la seva bioincubadora –la cambra Hipobàrica i el programa Barcino– i els nous que hi tindran cabuda després d'haver finalitzat les obres d'ampliació a la segona planta de l'edifici modular.

A les 10h, el director del Consorci, Ramon López, inaugurarà la jornada. Tot seguit, Ginés Viscor explicarà el Servei d'Hipobària i Fisiologia biomèdica, que té com a finalitat oferir a esportistes, determinats pacients i empreses la realització de programes d'exposició intermitent a hipòxia hipobàrica, proves de tolerància a la hipòxia i altres procediments basats en l'exposició a una baixa pressió ambiental.

A les 10.30h Josep M. Guilemany parlarà del programa Barcino, que suposa un repte europeu ja que introdueix noves tecnologies de producció de pròtesis de materials biocompatibles per projecció tèrmica freda destinades al mercat biomèdic. Segons Biopol'H, actualment no hi ha al mercat una tecnologia tan desenvolupada com la que incorpora Barcino i les pròtesis que s'obtenen no presenten problemes de rebuig, són més econòmiques, tenen millors característiques i prestacions, i una durada més llarga que les convencionals.

La cloenda anirà a càrrec de la consellera de Salut, Marina Geli i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

Portes obertes als nous espais de la bioincubadora

A partir de les 15h tindrà lloc una jornada de portes obertes per visitar les noves instal·lacions de la bioincubadora. La bioincubadora del Biopol'H ofereix espais d’entre 30 i 60 metres quadrats i serveis compartits d’instrumental de laboratori i d’estabularis per a la implantació d’empreses de nova creació. El valor afegit és que està situada al Campus de Bellvitge i permet a les empreses estar a prop de grups assistencials (Hospital Universitari de Bellvitge i Hospital Duran y Reynals) i de recerca (Institut Català d'Oncologia, Idibell i Universitat de Barcelona).

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.